Sejr på sidste øjebliks træffer af Bruninho

Kategorier

FC Nordsjælland måtte kæmpe vanvittigt hårdt for 1-0 sejren i Viborg men havde marginalerne til allersidst, da Bruninho med et hovedstød sikrede de tre vigtige point på indlæg fra Joshua John

En fodboldkamp varer 90 minutter plus det løse, og det forstod FCN at udnytte i dag i Viborg, hvor det var ved at ligne en ren nulløsning, indtil det hele tog fart i det 90. minut.

Martin Vingaard opsnappede en fejlaflevering af Viborgs Christoffer Poulsen lige udenfor eget felt, og via Marcus Ingvartsen blev bolden bugseret ud på kanten til indskiftede Joshua John. og på hans følte indlæg til bagrummet kunne Bruninho sætte hovedet til læderet og score til 1-0. Bruninhos 6. sæsonmål i syv kampe.

Herefter havde Viborg kun alt den løse tid fra dommer Kenn Hansen, og det udviklede sig til otte højdramatiske minutter, hvor halvdelen af tiden gik med at behandle faldne spillere efter voldsomme hovedstødsdueller, da Viborg kastede hele sin høje garde frem i FCN-feltet. Andreas Maxsø blev ramt i hovedet af et skud fra nært hold med sådan en kraft, at han måtte udgå helt groggy i fjerde tillægsminut.

Heldigvis holdt FCN-forsvaret stand, og David Jensen fik bokset et par farlige indlæg væk, så han for første gang i denne sæson kunne glæde sig over et clean sheet. Og nok mest af alt de tre fortjente point. For set over hele kampen var FC Nordsjælland en retfærdig vinder.

FC Nordsjælland spillede klart bedst i 1. halvleg, men de fine spilmønstre blev for sjældent omsat til afslutninger på mål. Peter Friis Jensen i Viborg-målet havde en travl aften, men det var mest med at tage målspark efter skud langt forbi kassen.

Martin Vingaard var tæt på at score midtvejs i 1. halvleg efter et hurtigt opspil, men hans skud blev blokeret i sidste øjeblik, og riposten hamrede Stanislav Lobotka op i himlen i nærheden af den nedstigende astronaut Andreas Mogensen. Og samme retning tog flere af Bruninhos skudforsøg, mens Viborg kort før pausen testede David Jensen med et farligt hovedstød efter en dødbold, men David var vaks med en refleksredning.

2. halvleg var også domineret af FCN, men aflutningerne havde ikke den rette bid, og da Bruninho sendte Oliver Thychosen afsted i en friløber, valgte “Olli” at forsøge et træk med bolden i stedet for at hamre på kassen i helt fri position med keeperen. Og så var den chance også væk.

Det lignede mere og mere et målløst opgør, som Viborg tydeligvis var mest tilfreds med. Joshua John var bænket fra start i Viborg men blev sluppet løs i det sidste kvarter. Og det gav altså bonus og tre meget vigtige point til FCN, da John lavede den afgørende assist i 90. minut.

For FCN var det en stor forløsning og giver nu tigrene nærkontakt med alle holdene i feltet efter førende FC Midtjylland, som netop er FC Nordsjællands næste modstander på søndag i Herning. Og herefter følger to hjemmekampe mod AGF og OB, inden Superligaen er igennem første runde af 11 kampe.

Alle muligheder er åbne, og FCN har i Bruninho fået sig en angriber, der byder ind på topscorerværdigheden i Superligaen.

Kampens gang minut for minut:

Se HER

Lagde du mærke til:

…at FC Nordsjællands keeper David Jensen fik sit første clean sheet i denne sæson, og at det var første gang i de seneste 12 udekampe, der ikke blev scoret mod FCN.

…at “Gudi” Thórarinsson finder sig bedre og bedre tilpas i sin rolle som den spilstyrende på den bagerste midtbaneplads, mens nytilkomne Stanislav Lobotka og Martin Vingaard kan fokusere på det fremadrettede spil.

…at der blev lavet 21 frispark mod FC Nordsjælland, langt de fleste mod Emiliano Marcondes, der alligevel fik kampens første advarsel i starten af 2. halvleg, første gang han selv lavede et frispark. FCN lavede i alt 14 frispark og fik tre advarsler mod Viborgs to gule kort.

Hørt på spillergangen:

FC Nordsjællands cheftræner Ólafur Kristjánsson kunne ikke skjule den indre glæde, da han med et smil på læben skulle kommentere på kampens forløb:

– Der var ikke den rytme i spillet, vi kunne ønske os, og første halvleg blev præget af mange dueller. Men det handler om at vinde fodboldkampe, og det vigtige var de tre point.

– Jeg er tilfreds med at vinde på en dag, hvor spillet ikke er så smukt. Og forhåbentlig kan vi så fremover få tingene til at gå i kombination, så vi både vinder og spiller godt.

Statistisk set:

Boldbesiddelse:
Viborg: 45% – FCN: 55%
Skud:
Viborg: 11 – FCN: 15
Skud på mål:
Viborg: 2  – FCN: 2
Hjørnespark:
Viborg: 5  – FCN: 4

Matchfacts

Se HER