Ólafur: Vi skylder lidt og skal helst tjene det ind

Kategorier

FC Nordsjællands cheftræner satser på, at holdet fortsætter den gode udvikling i de fire Superligakampe inden næste landskamppause

– Vi kommer forhåbentlig tilbage fra pausen med større friskhed til de næste kampe, men det er ikke optimal forberedelse til kampen i Viborg lørdag, at vi har så mange spillere, der først er retur her to dage før, siger FC Nordsjællands cheftræner Ólafur Kristjánsson.

De fire danske U/21 landsholdsspillere, Andreas Maxsø, Pascal Gregor, Emiliano Marcondes og Marcus Ingvartsen, kom tilbage til Danmark onsdage aften. Og også Adam Örn Arnarson er først retur til træningen i dag efter sine to U/21 landskampe for Island. Stanislav Lobotka spillede for Slovakiet søndag og var allerede tirsdag tilbage i Farum Park.

– Sådan er betingelserne, men med så mange spillere væk, kan man ikke bruge landskamppausen til at arbejde taktisk med gruppen. Så vi har især haft fokus på den individuelle udvikling og at give spillerne mulighed for at få friskheden tilbage. Men vi skal samtidig glæde os over at udvikle så dygtige unge spillere til landsholdene, at de er gode nok til at blive udtaget, og dermed hente den erfaring ind, som følger med ved at spille ungdomslandskampe.

– De har fået nogle dage fri til at køre ned og er så kørt op igen i denne uge. De har haft godt af den hvile, de har fået, men for de, der har været afsted med landsholdene, må vi dosere dem lidt anderledes. Men vi skal nok få det til at fungere.

– Jeg synes, vi sluttede tilfredsstillende af de sidste to kampe inden pausen med sejren i Hobro og en god indsats mod Brøndby, inden vi blev ramt af noget, vi ikke kan gardere os imod. Nu skal vi vise samme vedholdenhed og fokusere på fortsat at fungere som hold.

– Det er det, vi arbejder med frem mod kampen i Viborg, og jeg håber, holdet kan fortsætte den gode udvikling fra de to seneste kampe. Vi har nu fire Superligakampe inden næste landskamppause.

– Vi ligger under de ti point, vi havde stilet mod på nuværende tidspunkt, så vi skylder lidt og skal gerne tjene ind i den næste periode. Her i de sidste dage har vi brugt meget tid på at træne angrebsmønstre, for det har knebet med at omsætte spilovertag i åbne målchancer.

– Vi skal komme til flere afslutninger fra kanterne og midtbanespillerne. Vores spil bliver for nemt at læse, hvis det næsten altid er Bruninho eller Ingvartsen i 9’er positionen, det skal komme fra, siger Ólafur Kristjánsson, der bare ærgrer sig over, at Ramón Rodrígues er ude af spillet med karantæne i de næste to kampe:

– Ramón havde fået en rigtig god start på holdet, så det er ærgerligt, at han allerede nu skal sidde udenfor. Men så kommer han forhåbentlig bare endnu stærkere tilbage, lyder det fra FCN-træneren.