Ólafur: Vi er parat til en svær opgave

Kategorier

FC Nordsjællands spillere har ved træningen i denne uge haft specielt fokus på, at søndagens kamp i Herning kan blive præget af mange dueller

– Det er selvfølgelig altid vigtigt at være parat til den modstander, man skal møde, og ugens træning har derfor også på nogle punkter været specielt rettet mod det, vi kan forvente os i søndagens kamp mod FCM.

– Vi forventer en intens kamp med meget duelspil, og derfor har vi også ved træningen arbejdet med spil på meget små områder. Der er ikke plads til betænkningstid med bolden i en udekamp mod FCM, og der kan også komme mange nærkampe med småspark over benene. Det skal vi være forberedte på, og det har vi selvfølgelig arbejdet med mentalt i ugens løb, siger FC Nordsjællands cheftræner Ólafur Kristjánsson.

– Omvendt skal vi jo heller ikke bilde os selv ind, at det er helt anderledes derovre end her. Vi får en fantastisk god græsbane at spille på i Herning, og det passer godt til vores spil, tilføjer Ólafur som modvægt til den statistik, der viser, at FCN vinder meget sjældent i Herning men har overtaget i Farum Park.

I sidste sæson tabte FCN 0-2 i Herning, men vandt begge kampe i Farum Park over FC Midtjylland. Det var således tigrene, der tilføjede de danske mestre to af de kun seks nederlag i hele sæsonen. Og FCN var dermed den eneste klub, der besejrede ulvene to gange i sidste sæson.

– Jeg synes også, vi havde godt fat i kampen i Herning i knap en time indtil udvisningen af Mario Ticinovic. Men så blev det naturligvis svært. Vi skal igen prøve at få kontrol over kampen med klogt spil og hurtig boldomgang.

– Jeg håber, at sejren i Viborg betyder, at vi kan spille lidt mere frit. De tre point gav lidt luft, så vi kan spille mere frigjort med skuldrene nede. Og det er selvfølgelig dejligt, at Bruninho fortsætter med at score, men målene må også gerne snart komme fra kanterne og midtbanen, siger Ólafur Kristjánsson.

Han regner ikke med, at FC Nordsjælland kan få fordel af, at FCM var gennem en hård Europa League kamp torsdag aften.

– Nej, de har så mange kvalitetsspillere og så bred en trup, at de bare kan skifte ud, hvis nogle spillere er lidt trætte. Jeg regner med, at der er skiftet en del ud fra kampen torsdag til kampen mod os, og FCM har jo vist her i efteråret, at de magter både at spille internationalt og skabe resultater i Superligaen, lyder det fra FCN-træneren.