Lobotka: Jeg føler mig allerede hjemme

Kategorier

Foto: Boesenfoto.dk

Den kun 20-årige Stanislav Lobotka ser skiftet fra de slovakiske mestre til FC Nordsjælland som at skridt opad i karrieren.

Stanislav Lobotka kom til som den sidste i dette transfervindue, men han har allerede spillet fuld tid i FC Nordsjællands seneste to kampe og vist sin værdi for holdet. Og den kun 20-årige slovak er lynhurtigt faldet til i sine nye omgivelser:

– Det hele var nyt for mig, da jeg kom til Farum Park, men alle prøvede at hjælpe mig bedst muligt. Her smiler alle. Det er dejligt, og efter en uge følte jeg mig allerede hjemme, som om jeg havde været her et par måneder.

– Jeg er er glad for, at vi vandt i Viborg og er nogenlunde tilfreds med min indsats i de første par kampe. Men jeg kan gøre det bedre, når jeg lærer holdet og stilen bedre at kende. Jeg nyder, at FCN gerne vil have bolden og spille den frem.

– Den boldbesiddende spillestil passer perfekt og udvikler mig. Jeg vil gerne spille fremad og lave assist eller score, men i min position, skal jeg også lære balancen mellem at tage chancer og spille sikkert. Jeg mistede bolden et par gange på farlige steder mod Viborg. Det skal jeg lære at undgå, siger Stanislav Lobotka.

Han spillede for de slovakiske mestre AC Trencin, men ser sit skifte til FC Nordsjælland som et step opad:

– Jeg føler, at spillet i den danske Superliga går lidt hurtigere end i den slovakiske liga, og så er der mange flere tilskuere til kampene og bedre stadions at spille på end i Slovakiet. Min vurdering er, at en klub som FCN ville være et af topholdene i Slovakiet.

– Jeg har jo prøvet at spille i Jong Ajax og havde mærket, hvad der kræves i udenlandske ligaer, og derfor var jeg ikke i tvivl om, at jeg skulle udenlands for at udvikle mig bedre. Og FC Nordsjælland var det rigtige valg for mig, fordi der er så mange unge spillere, der får masser af kamptid, og fordi spillestilen passer mig rigtig godt, siger Stanislav Lobotka.

Han glæder sig til søndagens kamp i Herning, hvor modstanderen er de danske mestre fra FC Midtjylland:

– Jeg synes, jeg har kunnet mærke på træningen i denne uge, at alle giver sig 100% for at være med mod mestrene. Alle virker ekstra motiverede og klar til at yde optimalt. Det bliver også nødvendigt.

– Lige nu tænker jeg ikke så meget på, hvem vi skal møde. Jeg går på banen for at gøre det bedst muligt for holdet, men det bliver da svært på søndag. Vi skal holde godt fast i bolden og spille hurtigt. Ellers vil vi blive presset hårdt, vurderer Stanislav Lobotka.

Han er fast mand på Slovakiets U/21 landshold, og på sigt er det naturligvis også et mål at komme på sit lands A-landshold:

– Det er ikke noget, jeg tænker på lige nu, for Slovakiet har et stærkt A-landshold, der er tæt på at kvalificere sig til EM. Men jeg skiftede til FCN for at udvikle mig, og selvfølgelig håber jeg da, at det en dag kan føre til A-landsholdet. Men lige nu koncentrerer jeg mig om klubkampene her og kampene på Slovakiets U/21 landshold, siger Stanislav Lobotka.