Emiliano: Jeg har gode minder fra Viborg

Kategorier

Superliga: FC Nordsjælland mod FC MIdtjylland - 31.05.15

Emiliano Marcondes scorede efter kun 14 sekunders spil, sidst FCN gæstede Viborg, og det var hans første mål i Superligaen

– Jeg husker tydeligt den scoring. Vi havde næsten lige givet bolden op, da Uffe lagde den ind over fra højre og jeg kunne heade i nettet. Det var en fantastisk følelse, for det var jo et mål, jeg havde drømt om længe, fortæller Emiliano Marcondes.

Det var en kamp i sæsonens næstsidste spillerunde den 11. maj 2014, og Emiliano Marcondes var kun godt 19 år. Han havde fået sin Superligadebut godt et år tidligere i en udekamp mod Horsens, men selv om kampen i Viborg var hans 13 Superligakamp, havde kun få af dem været som starter.

– Derfor var jeg også temmelig nervøs før kampen i Viborg, men det hurtige mål løsnede op for det hele og gav et selvtillidsboost. Og da jeg lidt senere lagde den aflevering til Stryger, som han scorede på til 2-0, blev det en rigtig god kamp, siger Emiliano Marcondes, der naturligvis drømmer om at score igen i Viborg på lørdag.

Viborg rykkede ud af Superligaen i den sæson, men sikrede sig straks en returbillet og har vist både godt spil og opnået flere gode resultater i de første syv spillerunder. Emiliano Marcondes har ligesom en stribe andre FCN-spillere været afsted med diverse U/21 landshold, og det har været en god oplevelse:

– Jeg føler, jeg kommer hjem med masser af energi og en vild spillelyst. Jeg fik meget spilletid i de to landskampe, og det giver selvtillid. Der er forskel på U/21 landsholdet og Superligaen, og man skal lige omstille sig.

– Men jeg glæder mig til at spille Superligakampe igen. Det er her, jeg skal bevise, at jeg er god nok. Mit fokus er hele tiden at bygge på til træning og stræbe efter at blive bedre, siger Emiliano Marcondes, der mærker den hårdere kamp om midtbanepladserne efter tilgangen af Stanislav Lobotka.

– Det ser jeg bare positivt på. Vi kan presse hinanden til at blive bedre, og så må jeg jo bare bevise, at det er mig, der skal spille. I min position på banen skal jeg både kunne score mål og lave assist, og jeg har stadig mit første mål i denne sæson til gode. Det må gerne komme i Viborg i morgen, siger Emiliano.

I foråret ramte han en målstime med scoring i fire kampe i træk og blev kåret til månedens spiller i maj i Alka Superligaen. Sådan en stime kunne passende starte igen for den kun 20-årige offensivspiller, der allerede har rundet 50 kampe med tigeren på brystet.

Scoringen af Emiliano Marcondes efter kun 14 sekunder i Viborg er fortsat det næsthurtigste mål, der nogensinde er scoret i Superligaen. Kun overgået af en anden FCN-scoring. Nemlig Emil Lyngs træffer efter kun 9 sekunders spil mod Esbjerg i Farum Park 20. marts 2011.

Gense på videoen HER højdepunkterne fra FC Nordsjællands seneste kamp i Viborg og lynmålet af Emiliano Marcondes.