Cheftrænere med en fortid hos modstanderen

Kategorier

Ólafur Kristjánsson har både været spiller og assistenttræner i AGF, og Morten Wieghorst var cheftræner i FCN fra 2006 til 2011 og førte tigrene til to pokaltriumfer

Søndagens kamp i Farum Park er således for de to cheftrænere også et møde med fortiden.

Ólafur Kristjánsson kom som 29-årig til AGF i 1997 som spiller fra KR Reykjavik, og den aktive karriere sluttede i 2001 efter 65 kampe og et mål for AGF. Herefter blev Ólafur først U/19 træner og fra 2002 til 2004 assistentræner i AGF for først Poul Hansen og siden Søren Åkeby.

Herefter forsatte Ólafur Kristjánsson sin trænerkarriere hjemme på Island, inden han ti år senere, i sommeren 2014, kom retur til Danmark som cheftræner hos FCN, hvor han er i gang med sin anden sæson.

Morten Wieghorst er også i gang med sin anden sæson som cheftræner i AGF, som han førte til oprykning i sidste sæson. Han sluttede sin aktive karriere i 2005, hvor han fik jobbet som assistentræner for Johnny Petersen i FCN.

Allerede i 2006 blev Morten Wieghorst cheftræner i FC Nordsjælland, som han førte til pokaltriumf både i 2010 og 2011. Herefter blev han dansk U/21 landstræner og var siden en tur i Swansea som assistenttræner for Michael Laudrup, inden starten på jobbet som cheftræner i AGF i sommeren 2014.

Ólafur Kristjánsson: – Som aktiv i AGF spillede jeg bl. a. sammen med Jesper Sørensen, der nu er assistentræner for Wieghorst, og af de nuværende spillere i AGF-truppen har jeg været med til at træne målmand Steffen Rasmussen, der fik debut i efteråret 2002. Og som U/19 træner i AGF havde jeg bl.a. Leon Andreasen og Morten ”Duncan” i spillerstaben.

Flere af søndagens gæstende AGF-spillere har også en fortid hos FC Nordsjælland. Stephan Petersen, Danny Olsen, Kim Aabech og Morten Nordstrand har alle spillet for FC Nordsjælland.