Bruninho bomber videre

Kategorier

HERNING, DENMARK - SEPTEMBER 20: Action from the Danish Alka Superliga match between FC Midtjylland and FC Nordsjalland at MCH Arena on September 20, 2015 in Herning, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

Fantastisk holdindsats af FC Nordsjælland gav fortjent 1-0 sejr på Heden over de danske mestre. Hedeturens klimaks sørgede Bruninho for med sit 7. mål i 7 kampe, og han er nu Alka Superligaens topscorer

Hedeture er normalt ikke noget, danske fodboldhold ser frem til med glæde, for hjemme på MCH Arena i Herning plejer FC Midtjylland at være helt usårlige. Men det var de danske mestre bestemt ikke, da FCN lagde vejen forbi ulvehulen.

FC Nordsjælland kom med en triumf fra 1-0 sejren i Viborg i bagagen, og tigrene fortsatte de positive takter i den svære udekamp i Herning. Fantastisk disciplin og holdånd kendetegnede indsatsen fra første fløjt. Det første pres fra FCM blev hurtigt nedkæmpet, og så forløb 1. halvleg ellers, som FCN gerne ville med sikkert spil og uden at give målchancer væk.

Den eneste regulære målchance i 1. halvleg skabte FCN, da Oliver Thychosen gav dybdeløbende Emiliano en perfekt stikning, men Mikkel Andersen i FCM-målet reddede skuddet fra Emiliano, der røg ud i en svær vinkel til sin afslutning. Men et kvalificeret skud var det.

2. halvleg startede som første, men efter kun syv minutters spil, fik de godt 8000 tilskuere et chok, da Bruninho efter bandespil i højre side rykkede ind foran mål og på skudhold. Brasilianeren skruede bolden perfekt over i det fjerneste målhjørne med et dykkende skud, og så stod der 1-0 til FCN.

Det var 7. træffer af Bruninho i de seneste 7 kampe, og hans mål gav FCN-offensiven et ekstra pift. Mens midtjyderne virkede rystede, foldede FCN sig ud med fine angreb, der et par gange åbnede mulighed for at øge føringen ved afslutninger af Oliver Thychosen og Bruninho.

FCM sendte midtvejs i 2. halvleg sin høje nigerianer Paul Onuachu ind ved siden af Morten Duncan Rasmussen, og så var der dømt høje indlæg hele tiden fra hjemmeholdet. Men også det var FCN-spillerne godt forberedte på, og langt det meste blev afvist, før det rigtigt blev farligt.

Føringen blev holdt hjem, og sejren var super fortjent på en dag, hvor guldglansen blev pillet godt og grundigt af mestrene. FCN leverede præcis den holdpræstation, der skal til for at vinde i Herning, hvilket i sidste sæson kun lykkedes for Brøndby, da FCM allerede havde sikret mesterskabet.

FC Nordsjællands triumf i ulveland er langt større, og den åbner alle muligheder for FCN i Alka Superligaen. Holdet bliver bedre og bedre fra kamp til kamp, og de næste to hjemmekampe mod AGF på søndag og mod OB fredagen efter kan med en god pointhøst bringe FCN helt op i toppen.

Køb billet HER til begge kampe i et samlet pakketilbud med billetter og mad/drikkelse.

Kampens gang minut for minut:

Se HER

Lagde du mærke til:

…at FC Nordsjællands keeper David Jensen fik sit andet clean sheet i sæsonen, og det var anden kamp i træk. Endda begge to på udebane.

…at FCN fik sin kun tredje sejr nogensinde på MCH Arena i Herning, men i de seneste tre år, siden pokaltriumferne med finalesejre over FCM i Parken, har tigrene samlet set klart haft overtaget mod FCM.

…Bruninho nu er topscorer i Superligaen med 7 mål i de seneste 7 kampe i træk. Brasilianeren bruger i gennemsnit 89 minutter på banen pr. scoring. En imponerende statistik

…fodboldkampe afgøres mere på træfsikkerhed end antallet af skud på mål. FCM havde 13 skud mod FC Nordsjællands mål men ramte kun indenfor rammen 1 gang, mens FCN ramte målet med alle sine 3 skud.

…at unge Mathias Jensen kom på banen i de sidste to minutter af kampen i Herning og dermed fik sin debut i Alka Superligaen.

Hørt på spillergangen:

FC Nordsjællands midtbaneslider Emiliano Marcondes var involveret i et hav af nærkampe, men han gav sig 100% hver gang og var ligeså glad, som han var træt ved sidste fløjt:

– Det var fantastisk, og jeg ventede sådan på det sidste befriende fløjt. De forsøgte jo at lægge pres med mange høje indlæg til sidst, men vores taktik lykkedes. Vi gik efter at få dem til at slå indlæggene langt udefra, så de ikke kunne afslutte på første berøring men måtte heade videre. Og det havde vi godt styr på. Og så synes jeg også, vi viste, at vi godt kan være med i hovedspillet og få afvist en del på dødbolde.

– Det var høj disciplin hele vejen, og vi holder de taktiske aftaler. En holdpræstation i verdensklasse, hvor vi hele tiden tager de ekstra meters løb for hinanden, og vi får hele tiden sat godt pres på deres boldholder.

– Jeg ville selvfølgelig gerne have scoret på stikningen fra Oliver i 1. halvleg, hvor jeg løber dybt fra modsatte side. Men vinklen blev lidt for svær. Så jeg nøjes med en assist ved Bruninhos mål. Han er fantastisk skarp i øjeblikket, og det var godt sparket ind. Men jeg følte også på det tidspunkt, at vi nok skulle komme til chancer.

– At vi har haft så godt et tag på FCM i de senere år betyder også noget. Jeg synes, man kan mærke, at de er lidt bange for vores spilsystem. De kan ikke li’ at spille mod os. Det mærkede vi også i dag, og i pausen snakkede vi om, at jo længere, vi kunne holde 0-0, jo mere frustrerede ville de blive. Og det blev endnu tydeligere, da vi kom foran, siger Emiliano Marcondes.

Statistisk set:

Boldbesiddelse:
FCM: 55% – FCN: 45%
Skud:
FCM: 13 – FCN: 3
Skud på mål:
FCM: 1  – FCN: 3
Hjørnespark:
FCM: 4  – FCN: 2

Matchfacts

Se HER