Vingaard: Det ville være skønt at vinde i Parken

Kategorier

Superliga: FC Nordsjælland mod AaB - 03.08.15 Foto: boesenfoto.dk

Martin Vingaard har prøvet at vinde i Parken mange gange. Men det ligger tilbage i tiden fra 2008 til 2013, hvor han spillede for FCK. Som FCN-spiller i de seneste to sæsoner har han ikke prøvet at sejre på sin gamle hjemmebane, og det drømmer han om at gøre på søndag:

– Jeg har været med til at vinde 1-0 over FCK i Farum Park og spille 2-2, hvor jeg scorede mod dem. Men jeg mangler en sejr over FCK i Parken som FCN-spiller. Det ville være skønt at vinde i Parken, og det må meget gerne ske på søndag.

Martin Vingaard og resten af FCN-teamet kan glæde sig over, at de kan tage til nationalarenaen med en frisk sejr over AaB som ballast, men de møder også et formstærkt hold. FCK har startet sæsonen i Alka Superligaen med to sejre og også vundet i Europa League over tjekkiske FK Jablonec, som københavnerne spiller returkamp mod torsdag.

– Sejren over AaB gav os ny selvtillid, og det gør en kæmpe forskel for os før søndagens kamp, men FCK er da storfavorit. Der er altid pres på, når man løber ind i Parken, og det bliver svært. Men vi skal prøve at såre dem på nogle af de samme dyder som mod AaB.

– Vi kommer til at møde et hold, der har fundet spillerytmen, og der bliver mange rum, der skal lukkes ned. Derfor skal vi igen være meget skarpe og holde alle aftaler, hvis vi skal have én chance. Mod AaB spillede vi afklaret og lod os ikke lokke i fælder.

– Man får ikke automatisk point af at spille flot fodbold. Jeg synes, vi tit har prøvet at få en falsk tryghed i Parken, fordi spillet har flydt fint, og pludselig slår de til med et par scoringer. Det skal vi lære af. Viljen til sejr skal overskygge alt andet. Det er vigtigere at vinde end at spille flot fodbold.

– Mod AaB skabte vi mange chancer på direkte spil i 1. halvleg. Og vi skal igen i Parken udnytte farten hos John og Moberg på kanterne. Det er i sådan en kamp, vi har chancen for som hold at lave noget ekstraordinært. Kan vi vinde i Parken, har vi skabt et resultat, som vi kan være stolte af, og den slags skaber ekstra sammenhold.

Sådan  lyder det fra Martin Vingaard før kampen søndag kl. 16. FCN og FCK har mødt hinanden 39 gange i Superligaen, og kun to gange har FC Nordsjælland taget alle tre point med sig hjem fra Parken.

Det skete første gang i foråret 2010, hvor FCN vandt 2-0, og på vej mod mesterskabet i 2012 gentog FCN bedriften med en ovebevisende 3-1 sejr i oktober 2011.