Ho Bro ninho fantastico – vigtig sejr til FCN

Kategorier

HOBRO, DENMARK - AUGUST 21: Action from the Danish Alka Superliga match between Hobro IK and FC Nordsjalland at DS Arena on August 21, 2015 in Hobro. (Photo by Jan Christensen / FrontzoneSport via Getty Images)

To mål af Bruninho og Gudis første træffer for FCN banede vejen for en super vigtig og fortjent sejr på 3-1 i Hobro efter en helstøbt holdindsats, hvor alle mand rejste sig fornemt efter sidste uges skuffelse.

Det er en rigtig brasiliansk målkonge, FCN har fået fat i med signingen af Bruninho. Den 25-årige angriber har nu været med fra start i fire kampe og scoret fem mål for FC Nordsjælland, og de to træffere i Hobro gav FCN en utrolig vigtig sejr.

Det var tydeligt fra første fløjt, at samtlige FCN-spillere var tændte og opsatte på at rejse sig fra skuffelsen i sidste weekend mod Esbjerg. Der blev fightet for sagen over hele linjen og med et højt og energisk pres styrede tigrene den første halve time.

Det gav bonus i det 20. minut, da Gudi Thórarinsson nettede til 1-0 på en ripost efter Martin Vingaard skud på indersiden af stolpen. Chancen blev skabt på energisk pres og boldjagt i feltet af Bruninho og Marcus Ingvartsen, og Gudi kunne glæde sig over, at bolden til sidst havnede for hans fødder, så han med et resolut skud kunne lave sit første mål som FCN-spiller.

Mod halvlegens slutning kom Hobro bedre med i kampen og havde et par afslutninger, men også Bruninho viste målfarlighed i den anden ende med et par nærgående skud. Og i halvlegens sidste minut gik det hele amok. Først fik Hobro udlignet til 1-1 ud af nærmest ingenting, da Thomas Hansen blev headet fri af Mads Justesen på et højt indlæg.

Da viste stadionuret allerede 45 minutter, men kun 30 sekunder senere i dommerens tillægsminut, hvilede Hobro-forsvaret på laurbærrene, så FCN efter at have givet bolden op, spillede Joshua John i venstre side, og på hans indlæg headede Marcus Ingvartsen på mål. Keeper Jesper Rask halvklarede, men Bruninho var lynhurtigt over riposten og prikkede bolden i kassen til 2-1.

Dermed kunne FCN alligevel gå til pausen med den føring, holdet havde fortjent efter de første 45 minutter. Og det var et perfekt rygstød til en 2. halvleg, hvor FCN for alvor satte sig på begivenhederne. Hobro fik slet ikke lov til noget overfor et nordsjællandsk mandskab, hvor alle løb og fightede for hinanden.

Der var en fornøjelse at se det konstante genpres, der hele tiden tvang hjemmeholdet i defensiven. Kæderne hang super godt sammen, og FCN spillede med omtanke med bolden. Det gav flere åbninger til chancer, men først i det 87. minut kom forløsningen for FCN.

Hobro måtte satse mere og mere, og på en kontrachance fik Bruninho bolden, afdriblede smart Hobros bagerste mand og satte kurs direkte mod kassen, hvor han iskoldt lagde bolden forbi Jesper Rask til 3-1. Og til allersidst var indskiftede David Moberg Karlsson tæt på at øge føringen.

FCN-spillerne kunne juble over en fortjent sejr og tre vigtige point, der giver luft til bunden. Og det hele skabt på forbilledlig holdånd og arbejdsindsats, der lover godt for fremtiden. Nu gælder det DBU Pokalen ude mod 1. divisionsholdet Næstved på tirsdag, og næste søndag kommer Brøndby på besøg i Farum Park. Gå ikke glip af den oplevelse. Du kan købe billetter allerede nu online HER

Kampens gang minut for minut:

Se HER

Lagde du mærke til:

…at FC Nordsjællands Bruninho scorede for fjerde kamp i træk og denne gang endda to mål. Han har således scoret fem mål i alt på 364 spilleminutter for FCN, altså et mål for ca. hvert 73. minut, brasilianeren har været på banen. Et imponerende snit.

…at brasilianeren Ramón Rodriguís fik sin første kamp i startopstillingen for FCN og gjorde det glimrende som højre back.

…at både Emiliano Marcondes og Andreas Maxsø spillede kamp nr. 50 for FCN, og de fik begge vist, at jubilarer sagtens kan spille godt.

…at det var første gang nogensinde, at FCN scorede et Superligamål på DS Arena i Hobro.

…at det var første mål for FCN af islændingen Gudi Thórarinsson.

Hørt på spillergangen:

Marcus Ingvartsen var tilbage i startopstillingen og kvitterede med et måloplæg til 2-1 lige efter det skema, der har været trænet på i de seneste dage:

– Det var rigtigt vigtigt, at vi fik scoret så hurtigt efter deres udligning, så vi kunne gå til pausen med en føring. Målet var efter en model, vi havde øvet. Et højt indlæg fra John, som jeg skulle heade på fra modsatte side, og så var bruninho heldigvis hurtigt over riposten.

– Det var så dejligt at få en sejr her. Vi vidste, at det ville blive meget duelspil mod Hobro, men vi stod godt i duellerne og fik skabt en del målchancer. jeg synes, det var en rigtig holdpræstation, og vi kæmpede hårdt alle mand. Heldigvis fik vi lukket kampen helt til 3-1, og det gav lige et pust.

– Til sidst havde vi chancer til flere mål, men det var bare så godt endelig at vinde igen. Og nu skal den virkelig have gas i hjemmekampen mod Brøndby på søndag. Vi skal også vise vort hjemmepublikum, at vi kan fighte sammen som et hold ligesom i dag, siger unge Marcus Ingvartsen.

50 kamp jubilar Andreas Maxsø nød også sejren efter en stribe hovedstødsdueller med de store Hobro-spillere:

– Der var som ventet mange luftdueller, og jeg føler, at det gik fornuftigt. Pascal og jeg vandt de fleste, og hvis vi ikke gjorde, var der glimrende opbakning til at samle op. det var en rigtig flot holdpræstation.

– Det er en fornøjelse at spille sådan en kamp, og at vi laver tre kasser her i Hobro, hvor vi har haft så svært ved at score. Det betyder også alt før de kommende kampe mod Næstved og Brøndby på søndag. Vi har fået et selvtillidsboost og slået et lille hul ned til Hobro, siger Andreas Maxsø.

Statistisk set:

Boldbesiddelse:
Hobro: 48% – FCN: 52%
Skud:
Hobro: 7 – FCN: 15
Skud på mål:
Hobro: 2 – FCN: 8
Hjørnespark:
Hobro: 2 – FCN: 3

Matchfacts

Se HER