Fornem præstation smadret af dommerskøn

Kategorier

Farum Park. Resultat 0-2

FC Nordsjælland havde spil og chancer til en fortjent sejr over Brøndby, men bolden blev ikke sparket i kassen, og i stedet fik Brøndby de tre point foræret af fejlskøn fra dommer og linjedommer.

Det var en flok dybt frustrerede FCN-spillere, der sammen med hjemmepublikum i Farum Park måtte se en pragtpræstation forvandlet til et surt nederlag, som især skyldtes tre afgørende fejlskøn af dommeren og især den ene linjedommer.

Det var en meget intens kamp fra start til slut med mange hårde nærkampe. 1. halvleg var jævnbyrdig med enkelte målchancer til begge hold og en situation, hvor der lugtede slemt af straffe til FC Nordsjælland, da Bruninho blev revet omkuld i feltet af Martin Ørnskov i forsøget på at nå frem til det flade indlæg fra landsmanden Ramón Rodrígues.

Efter den meget lige 1. halvleg, kom FC Nordsjælland ud til 2. halvleg med et ekstra gear og en power, som Brøndby havde meget svært ved at stå imod. Det udviklede sig til et helt skydetelt mod Frederik Rønnows mål, men en hel serie afslutninger fra Patrick Mtiliga, Joshua John, David Moberg Karlsson og to meget skarpe skud fra Bruninho.

Midtvejs i 2. halvleg havde Bruninho også en skud, som Rønnow måtte give en ripost på lige foran mål, men David Moberg Karlsson sparkede ved siden af i andet forsøg. Tættes på den fortjente føring kom FCN dog i det 70. minut, da indskiftede Emiliano Marcondes smuttede imellem ved en tilbagelægning fra Da Silva, men desværre ramte Emiliano Marcondes stolpen fra den spidse vinkel.

Og så kom så kampens altafgørende situation i det 78. minut, da Brøndby sendt en lang bold frem mod Ronnie Schwartz, der tog farten af bolden med hånden, inden han fik et skub i ryggen af Ramón Rodrígues to meter udenfor straffesparksfeltet..

Dommer Michael Tykgaard valgte til overraskelse for alle at dømme straffe til Brøndby og give Ramon Rodrígues det røde kort. Han fik åbenbart ingen hjælp eller blev vildledt af sin linjedommer, for det var en klokkeklar fejldom. Med hjælp fra linjedommeren kunne han have dømt det korrekte frispark til FCN for hånd på bolden, eller alternativt frispark til Brøndby for skub i ryggen.

Alligevel fik Ronnie Schwartz altså lov til at sparke Brøndby i front fra 11 meter pletten, mens FCN måtte fuldføre kampen i undertal og bagud 0-1. Dermed var kampen tippet helt rundt, at da FCN var tvunget til at satse, opstod der også fejl bagude, som Brøndby udnyttede i det 85. minut, hvor det også lugtede af offside.

Overordnet leverede FCN et fornem præstation, som blev smadret af skøn fra dommer/linjedommer i afgørende situationer. Og så har FCN også manglende skarphed at bebrejde sig selv. Men status er, at det bedste fodboldhold tabte i Farum Park.

FC Nordsjælland må tage det gode med sig videre, og der er virkelig meget at bygge på til de kommende kampe.

Kampens gang minut for minut:

Se HER

Lagde du mærke til:

…at FC Nordsjællands nyindkøbte slovak, Stanislav Lobotka, fik debut og spillede hele kampen på midtbanen, hvor han fik  vist sig flot frem med et spil, der lover godt for fremtiden i FCN

Hørt på spillergangen:

Ramón Rodrígues spillede en flot kamp, men må nu se frem til et par spilledages karantæne for udvisningen:

– Jeg synes, der var hands før jeg rørte ham, og kontakten var i hvert fald udenfor feltet. Linjedommeren burde kunne se det, men han gjorde ingenting, og jeg var meget overrasket over, at der blev dømt straffe.

– For mig var det en god kamp indtil da. Jeg synes, hele holdet leverede en fin proformence, og vi skabte også de chancer, der skulle til for at vinde. Bruninho burde have haft et straffe i 1. halvleg, og vi spillede en flot 2. halvleg og havde fortjent bedre, siger Ramón Rodrígues.

Andreas Maxsø blev af DHL kåret som Man of the Match, men det var ikke nok til at bringe humøret tilbage:

– Der gør altid ondt at tabe til Brøndby. Vi plejer at have styr på dem her i Farum Park, og det synes jeg også, vi havde i dag. det er så super ærgerligt.

– Deres straffe var jo en kæmpefejl af dommeren. Det er virkelig ikke i orden. Vi skulle selv have udnyttet vores chancer, for havde vi scoret først, er jeg sikker på, at vi havde vundet kampen, siger Andreas Maxsø.

Statistisk set:

Boldbesiddelse:
FCN: 48% – Brøndby: 52%
Skud:
FCN: 12 – Brøndby: 13
Skud på mål:
FCN: 3 – Brøndby: 7
Hjørnespark:
FCN: 3 – Brøndby: 7

Matchfacts

Se HER