FCN Akademi deltager i turnering i Finland

Kategorier

FCN/Farum Boldklub tager afsted med U/13, U/14 og U/15 til den finske turnering fra på torsdag og fire dage frem, og drengene vil bl.a. møde den tidligere FCN målkonge Jukka Santala

FCN Akademi deltager fra 20. til 23. august i en stor finsk velgørenhedsturnering med navnet “Give a smile Cup”. Foreningen bag turneringen har til formål at hjælpe de svage i samfundet, ældre, handicappede børn og børn indlagt på hospitaler. FCN Akademi har tidligere deltaget i en  lignende turnering i Lugano i Schweiz.

Turneringen er bygget op, så der er otte hold i hver aldersgruppe, fire finske og fire udenlandske, og Akademi-ansvarlig Lars Hallengreen glæder sig over, at man kan tage afsted med tre hold samlet:

– Vi har længe ledt efter en turnering hvor vi kan tage flere hold afsted sammen, og det er dejligt, at det nu er lykkedes at få dette ønske opfyldt, siger Lars Hallengreen

Der er flere årsager til dette:

– Vi vil gerne dyrke holdånden imellem spillerne, holdene og trænerne ved at give dem en fælles oplevelse og muligheden for at være sammen på og udenfor banen.

– Vi ønsker at vise spillerne hvordan man skal håndtere at være til en turnering herunder forberedelse til kampe, opførsel udenfor banen, og det at være sammen som en FCN gruppe. De ældste spillere vil fremstå som rollemodeller for de yngre grupper og trænere/ledere guider og vejleder efter klubbens retningslinjer, så vi kan få den optimale værdi af dette på turen, fortæller Lars Hallengreen.

Udover dette så er det vigtigt for klubben at vise FCN frem i Finland både på og udenfor banen. Finske unge spillere og deres familier skal vide at FCN er en mulighed for dem, hvis spillerne er så dygtige så de søger en udenlandsk klub.

Og udover en spændende turnering kan alle Farum drengene også glæde sig til at møde den store finske angriber Jukka Santala, der tilbage i 2006 scorede 11 mål for FC Nordsjælland, inden alvorlige skader satte en bremse for karrieren.

Han havde nr. 32 på ryggen, og der var også præcis det kampantal han nåede med tigeren på brystet. Jukka Santala var utrolig populær i Farum Park, og han glæder sig til at møde ungdommen fra FCN og Farum Boldklub, nu hvor karrieren er endeligt stoppet.