Emiliano: Jeg går efter at blive en profil

Kategorier

Superliga: FC Nordsjælland mod FC MIdtjylland - 31.05.15

Da Emiliano Marcondes for to år siden spillede U/19, var han styrmanden på den offensive midtbane. Det drømmer han om at blive igen for FC Nordsjællands Superligahold, og han er klar til at arbejde knaldhårdt for det.

– Jeg går efter at blive en profil, der betyder noget for holdet. Der har været meget at lære i de første år i Superligatruppen, men jeg føler, at jeg er ved at finde mig tilpas i min rolle.

– Når man spiller fast på Superligaholdet, giver det en ro og man føler tillid. Jeg kan mærke et pres om at kreere chancer, og det har jeg det fint med. Jeg har fået mere selvtillid og vil rigtig gerne yde en indsats for holdet som én af de bærende kræfter.

– Det kræver, at jeg hæver mit bundniveau, og det arbejder jeg hele tiden hårdt på. Hvis ikke lige spillet kører for mig, skal jeg i det mindste tage min del af arbejdet med at presse modstanderne.

– Det er defensivt, at man skaber fundamentet for sit spil, selv om mine spidskompetencer er de offensive. Jeg vil helst spille 10’er, så jeg kan komme mere med ind i feltet, men der skal også være kræfter til tilbageløb.

– I starten gav jeg bare alt fremefter, og så løber man tør for kræfter. Det gælder om at finde balancen, og den kommer med rutinen, siger den kun 20-årige Emiliano Marcondes, der sin unge alder til trods lige straks runder kamp 50 med tigeren på brystet.

Emiliano Marcondes har brasiliansk mor og er således af oprindelse halvt brasilianer, selv om han har boet hele sit liv i Hvidovre og spiller på Danmarks ungdomslandshold. I de seneste uger har FCN tilført truppen de to brasilianere, Bruninho og Ramón Rodrígues, og Emiliano er glad for tilgangen af de to ”landsmænd”:

– Vi er alle glade for de to brasilianere. Det giver mere glæde i spillet, at de prøver lidt lækkerier. Måden brasilianere spiller på er lidt mere instinkt. Man spiller efter, hvad man lige ser af muligheder og føler for. Prøver noget, når der er plads, siger Emiliano Marcondes.

I foråret ramte Emiliano en målstime med scoring i fire kampe i træk, men han har stadig den første træffer til gode i den nye sæson:

– Jeg føler ikke selv, at jeg helt har ramt det niveau, jeg var på en overgang i foråret. Og selv om jeg gerne vil lave mål, skal jeg vænne mig til, at de ikke kommer hele tiden. Det gælder om at have tålmodighed.

– Indtil videre mangler jeg også at få scoret på et langskud i Superligaen. Jeg træner meget i at sparke udefra og har været tæt på flere gange. Så det må snart komme.

– Det vigtigste er, at vi som hold får scoret, og især at vi scorer først. Vi så mod AaB, hvor meget det betød for vort spil at komme foran, så det er så vigtigt, at vi holder fokus på det igen mod Esbjerg. Kan vi få tre point her, ser det helt fint ud, og så er vi kommet helt fri af skuffelsen over sæsons første to kampe, siger Emiliano Marcondes.