Akademiet mødte Jukka Santala i Finland

Kategorier

FCN Akademi havde tre hold med i sidste uges Ilves Cup, der blev spillet i Tampere. Alle tre hold vandt deres række, og drengene fik også oplevelsen af at hilse på den tidligere FCN-angriber

Det blev alle tiders oplevelse for de tre hold fra FCN Akademi, der fredag, lørdag og søndag deltog i en stor international turnering i Tampere i Finland. Sportsligt fik de en succesoplevelse, idet alle tre hold vandt deres rækker, og mødet med finsk fodbold og den gæstfrie kultur var også fantastisk.

Dertil kom som et overraskende programpunkt for drengene, at den tidligere FCN-angriber Jukka Santala pludselig dukkede op og hilste på. Den høje finne scorede mål på samlebånd for FCN, da han var i klubben for knap ti år siden.

Akademi-drengene kan naturligvis ikke selv huske Jukka Santala, men FCN-lederne havde gjort alt forberedelsesarbejdet hjemmefra, så de havde fået vist en video med nogle af den finske FCN-legendes flotte mål for FCN.

Jukka Santala gjorde sin éntre i Farum Park på overbevisende facon, da han som prøvespiller fra Glasgow Rangers scorede alle fem mål i 5-0 sejren i en træningskamp. Så fik han kontrakt hos FCN, hvor han spillede fra 2006 til 2009.

Den høje finne bombede mål ind i det første år, men blev så alvorligt skadet, og derfor blev det ikke til så meget i de sidste par sæsoner i Farum Park. I 2009 fortsatte han til svenske Mjällby og senere videre hjem til finsk fodbold, hvor han også nåede at score en masse mål, før han for et år siden stoppede karrieren, selv om han først fylder 30 år i næste måned.

– Jeg måtte slutte min karriere som spiller i december, da min krop ikke kunne klare flere skader. Jeg blev i stedet tilbudt et job som Development Manager  i min klub PK 35 Vantaa, så jeg er så heldig fortsat at være tæt involveret i fodbold og kan bruge mine erfaringer til at udvikle vores klub i en mere professionel retning, siger Jukka Santala.

Han nød også gensynet med FCN:

– Jeg er virkelig glad for, at FCN i rigtig familiestil husker på mig, og det var sjovt at møde klubbens fremtidige stjerner her i Tampere. Jeg har fulgt FCN’s resultater og udvikling, siden jeg forlod klubben og bemærket det store arbejde, der bliver gjort både på og udenfor banen. Jeg ønsker alt det bedste for FCN og håber snart at se repræsentanter fra klubben igen, lyder det fra Jukka Santala.

Jukka Santala vil altid blive husket af FCN fans, og nu kender drengene på turen til Tampere ham også. Klik HER og se videoen med nogle af Jukka Santalas mål for FCN.

FC Nordsjællands Akademi-ansvarlig Lars Hallengreen var med på turen og glæder sig over udbyttet:

– Vi har haft nogle aldeles fremragende dage sammen med vores spillere og trænere i et yderst gæstfrit og for os nyt fodbold land. Vi blev meget klogere på finsk fodbold og selvfølgelig især på klubben Ilves, som er den største klub i Finland målt på medlemmer.

– De har 5.000 medlemmer og ca. 500 frivillige trænere/ledere. Derudover er klubbens førstehold placeret i landets bedste fodboldrække Veikkaus ligaen.

– De er meget interesseret i at udvikle deres ungdomsarbejde og repræsentanter fra Ilves vil sandsynligvis besøge FCN i november måned for at se, hvordan vi arbejder med vores unge spillere her i FCN.

– Rent sportsligt gik det jo fint med alle vores hold som vindere i U13, U14 og i U15 rækkerne, men der blev især budt på fin modstand i U14 rækken, hvor de to sidste kampe kun blev vundet med 1-0 over henholdsvis FC Honka og værterne fra Ilves.

– U15 var ret suveræn og sluttede af med at vinde finalen 6-1 over et All Star hold sat sammen til lejligheden primært bestående af spillere fra Ilves og KääPoo. U13 var bagud i finalen mod det finske hold OLS med 1-0, men fik vendt det hele i 2. halvleg og vandt 3-1, beretter Lars Hallengreen.

Tilbagemeldingerne fra turneringsledelsen i Ilves er, at FCN har fået vist sig rigtigt flot frem både på og udenfor banen. Mange flotte mål efter flotte opspil blev højlydt værdsat af de finske tilskuere. Forældre til vores modstandere bad om mere info om FCN, hvilket var en klar indikation af, at der er skabt interesse for FCN i Finland.

Lars Hallengreen kan også konstatere en stor værdi for fællesskabet:

– Vi havde samtidig et fantastisk sammenhold blandt vores egne hold, som fulgte hinandens kampe deroppe. Der var mange værdiladede øjeblikke og det kulminerede med Ahmad Traorés første scoring i FCN regi.

– Efter en del kampe uden scoringer og mange forgæves forsøg lykkedes det endelig for Ahmad at få scoret det forløsende mål, hvorefter alle tre holds spillere stormede banen for at lykønske Ahmad. Et meget rørende øjeblik og et dejligt eksempel på det fællesskab, der blev endnu stærkere på denne Finlands tur.

– Alt i alt en virkelig god tur til Finland, hvor der også opstod mange gode læringssituationer for drengene. U13 drengene lærte af U14 og U15 drengene om, hvordan man opfører sig udenfor banen, og hvordan man forbereder sig til kampene.

– Alle drengene lærte af vores nye fysioterapeut Kasper, som fortalte drengene om, hvordan forskellige skadestyper skulle håndteres, så de kan hjælpe sig selv bedst muligt. Og ikke mindst så havde trænerne mulighed for at tale med drengene imellem og efter kampene samt i den frie tid på hotellet.

– Vi vil gerne takke Ilves for denne mulighed, og vi håber på at deltage igen næste år, siger Lars Hallengreen.

Se billeder fra turen herunder: