Uffe Bech solgt til Hannover 96

Kategorier

Uffe Bech skifter FCN og DHL på maven ud med Hannover 96 - foto: Boesenfoto.dk

FC Nordsjælland har igen lavet en stor international transfer på et af klubbens store talenter. 22-årige Uffe Bech er solgt til Hannover 96 med øjeblikkelig tiltræden i den tyske Bundesligaklub.

Endnu et flot stempel til FCN’s talentudviklings linje og de store investeringer der hele tiden bliver gjort i netop den del af forretningen. Bestyrelsesformand Allan K. Pedersen udtaler: – Uffe skrev en lang kontrakt, hvor planen var at han skulle etablere sig som en profil i Alka Superligaen, og det har han gjort via flot arbejde fra ham selv, trænerne og hans holdkammeratter. Hannover er samtidig kommet med et meget attraktivt tilbud, og derfor har vi valgt at sælge Uffe Bech, så han kan få drømmen om Bundesligaen opfyldt. Det er vigtigt for hele FCN’s DNA, at alle unge talenter der kommer igennem FCN ”skolen” ved, at kommer den rigtige mulighed og timingen er den rigtige, så er de sikre på at komme videre. Det vil vi til enhver tid være garant for, forsikrer AKP.

En hel stribe klubber har haft kig på den hurtige og målfarlige FCN-kant, der også blev FC Nordsjællands topscorer med 10 mål i den seneste sæson. Allerede for et år siden var der bud efter Uffe Bech fra tyske Mainz, men det blev afvist, da begge parter var tålmodige. En god handel for alle parter lyder det fra Carsten V. Jensen, sportschef i FCN: – Det ligger i FC Nordsjællands forretnings- og talentudviklingsfilosofi, at vi udvikler og sælger spillere, når de er klar til større klubber, og Uffe Bech er et skoleeksempel på en vellykket strategi. Han kom til FCN for to et halvt år siden og er modnet med en udvikling, der også har gjort ham til A-landsholdsspiller og deltager på Danmarks hold ved U/21 EM-slutrunden. – Derfor er det en naturlig afslutning på den proces, vi alle i klubben kan være stolte af, når vi nu kan sende ham videre på en transfer til en stor udenlandsk klub i så stærk en liga som den tyske.

Uffe Bech har vist et format, der har gjort ham interessant for Bundesligaen, og vi vil ønske ham al mulig held og lykke i Hannover 96, siger Carsten V. Jensen. Uffe Bech kom til FC Nordsjælland fra Lyngby i januar 2013 og har på trods af et par skader spillet 44 kampe og scoret 14 mål. Hovedparten i den seneste sæson, hvor han scorede 10 mål i sine 27 Superligakampe. Han har også fået debut og spillet 3 A-landsholdskampe som FCN-spiller samt spillet 7 U/21 landskampe og scoret to mål for Danmark.