Se eksklusivt interview med cheftræneren om truppen

Kategorier

Se eksklusivt interview med Ólafur Kristjánsson om truppen

FC Nordsjællands trup er sammensat med hovedparten af klubbens egne spillere, som har spillet på ungsomsholdene. Det giver en unik fordel mener cheftræneren, samtidig med at han ikke går op i om de er unge eller gamle, men hvis kvaliteten er god nok, så spiller man.

15 ud af klubbens nuværende 23 spillere har spillet på ungdomsholdene, og til den nye sæson er der kommet fem spillere fra klubbens U/19-hold med op i truppen. – Truppen har set nogle nye ansigter, som ikke er så nye, for de har trænet med tidligere, i de fem spillere som vi har rykket op. De har givet os lidt gejst og glæde, og vi har fået en ungdommelig optimisme i truppen igen, og det er et spændende arbejde med truppen. – Det bliver tit brugt som en undskyldning eller en bortforklaring, at man har unge spillere. Men det handler ikke om at have så ung en trup som muligt, eller at have så gammel en trup som muligt.

Det handler om at have den nødvendige kvalitet i forhold til det, som vi gerne vil forsøge og den måde vi gerne vil spille på. – Klubben har en tydelig strategi om at spille ungt og at give unge spillere chancen, og hvis den nødvendige kvalitet er til stede så betyder det intet om man er 18 år eller 28 år. Der er en naturlig stolthed i klubben for at bruge sine egne spillere, som er blevet udviklet igennem en længere periode på ungdomsholdene, og den skal vi holde fast i, fortæller cheftræneren.

Du kan se hele interviewet i videoen ovenfor.