Farum Park bestod igen alle test af banen

Kategorier

Ved testen måles blandt andet længden på boldens rulning, fra den forlader rampen her.

Som Danmarks eneste stadionbane testes Farum Park hvert år, og banen levede igen op til alle de høje krav ved torsdagens grundige tjek

Siden Farum Park i sommeren 2012 blev nyanlagt som kunstgræsbane, bliver banen hvert år testet, så den kan være FIFA godkendt til både internationale kampe på højeste niveau og naturligvis også kampene i Alka Superligaen.

Kunstgræsset i Farum Park har hvert år fået det fornemste FIFA stempel, og alt tyder på, at det vil ske igen, når resultaterne af torsdagens fire timer lange og grundige test er indrapporteret. Der blev testet for boldens rullen i alle retninger samt opspring alle steder på banen. Der blev også testet for skrid, og igen bestod underlaget alle test.

Oliver Gadsby fra firmaet Labosport, der står for de mange test og indrapportering til FIFA, siger:

– Banen har bestået alle de tests, vi har lavet. Alle tallene holder sig indenfor vores margin både angående, hvordan bolden ruller og opspringet. Banen er også testet for hårdhed og skridsikkerhed, og den er helt som en god græsbane. Der er ingen målelige forskelle.

Bent Lambertsen fra NKI, Nordisk Kunstgræs Import, assisterede ved testen og siger: – Farum Park har Danmarks mest testede fodboldbane. Der er jo ingen krav til test af græsbaner, sådan som det er med denne bane. Her er der papir på, at banen er i orden med test hvert år.