Høj tænding og en flot indsats af FCN

Kategorier


Nu er der sommerferie i Alka Superligaen, og FCN-fansene kan allerede nu sikre sig sæsonkort til næste sæson, der starter midt i juli. (Foto: Rie Neuchs)

Høj tænding og en flot indsats af FCN

Trods godt spil og mange målchancer måtte FCN desværre se sig slået med 0-1 i Aalborg, men tigrene slutter for femte sæson i træk i bedste halvdel af Superligaen

FC Nordsjællands spillere mødte op på Nordjyske Arena i Aalborg med en tårnhøj tænding, og med et højt pres og aggressivt spil satte tigrene AaB under tryk i hele 1. halvleg. Desværre fik FCN ikke udbytte af de mange gode angreb, og efter pausen fandt hjemmeholdet også gnisten, så blev et brag af en kamp som punktum for sæsonen. Afgørelsen faldt indenfor to minutter midt i 2. halvleg, hvor først FCN havde en kæmpe chance for at komme i front, da Martin Vingaard med en fiks stikning i et tætpakket felt spillede Marcus Ingvartsen helt fri til skud omkring straffesparkspletten. Desværre fik unge Ingvartsen ikke placeret sin afslutning godt nok, og Nicolai Larsen reddede. Og kun halvandet minut senere gik det så galt for FCN i den anden ende af banen, da Kasper Pedersen i det 71. minut stod helt blank i den bagerste del af feltet ved et højt indlæg. Han kunne upresset pille bolden ned og banke den ind til 1-0 uden chance for David Jensen, der ellers leverede en ny pragtkamp. Tigrene holdt trods modgangen hovedet højt og forsøgte til det sidste at ændre slagets skæve gang, men det blev kun til at par løse chancer. Da Hobro ikke fik point med sig fra Parken, kan FC Nordsjælland dog glæde sig over, at nederlaget ikke kostede 6. pladsen, og det er dermed femte sæson i træk, FCN slutter i Alka Superligaens øverste halvdel. Det er ganske godt gået med så ungt et hold, der hele tiden udvikler sig. Mange af de unge tigre viste sig igen flot frem i Aalborg, og 20-årige Emiliano Marcondes, der har scoret i fire kampe i træk, var også tæt på at tangere klubrekorden med et nærgående langskud midt i 1. halvleg, men den stærke AaB-keeper fik lige akkurat pareret det brækkende skud. Også David Jensen viste sig fra sin bedste side med en fejlfri kamp og sikre indgreb, inden han sammen med den igen super energiske Uffe Bech fra i morgen gør sig klar til EM-slutrunden for U/21 landshold. FCN fik vist, at der er masse at bygge på til den kommende sæson, og de unge blev mod AaB støttet fornemt af “veteranerne” Patrick Mtiliga og Martin Vingaard. FCN blev desværre tvunget til at skifte en skadet Joshua John ud efter en halv times spil, men Oliver Thychosen gik fint ind på pladsen med masser af gå på mod. Olafur Kristjánsson fik ikke den ønskede sejr at gå til sommerpause på, men med sejrene i de to foregående kampe og et løfterigt punktum, hvor både spillet og indsatsen var med høj tænding, kan hele tigerflokken gå på en velfortjent ferie.  Kampens gang minut for minut: Se HER Lagde du mærke til: …at Gudi Thórarinsson er en islænding af den rette støbning. Trods et voldsomt slag over knæet efter kun tyve sekunders spil og et minuts skadesbehandling, hvor man frygtede for hans fortsatte deltagelse i kampen, bed den unge islænding bare tænderne ekstra sammen og løb smerterne væk. Og Gudi markerede sig stærkt på midtbanen i de næste 89 minutter. …at det er andet år i træk, at FCN slutter sæsonen på en 6. plads, og pladsen i øverste halvdel giver for femte år i træk FC Nordsjælland en ekstra hjemmekamp i næste sæson, hvis man spiller videre efter den nuværende struktur. Det afgøres meget snart. Hørt på spillergangen: Mølmand David Jensen møder op i Danmarks U/21 EM-lejr med selvtillid efter en ny flot præstation, men han ærgrede sig naturligvis ligesom resten af holdet over nederlaget: – Vi ville så gerne have sluttet af med en sejr, og vi kom virkelig ud til kampen med stor tænding. Jeg synes, hele holdet fungerede godt sammen, og fire back kæden foran mig gjorde det så sikkert, at jeg aldrig var nervøs. Vores gameplan holdt i store træk, bortset fra den vigtige del om at udnytte vores muligheder. – Vi havde chancerne til at komme foran, og selv om det ikke lykkedes, og de i stedet scorer til 1-0, holder vi hovedet højt. Vi hænger aldrig med hovedet men forsøger hele tiden at finde en mulighed for at komme tilbage og få udlignet. – Men når det ikke lykkedes, må vi være glade for, at Hobro også tabte, så vi holder 6. pladsen. Og så bliver det spændende at komme op i U/21 landsholdets træningslejr og forberede EM-slutrunden. Det kan blive en fantastisk oplevelse i Tjekkiet, og jeg håber selvfølgelig på spilletid. Jer er klar til at arbejde hårdt for det, lyder det fra David Jensen Statistisk set: Boldbesiddelse:
AaB: 50% – FCN: 50%
Skud:
AaB: 10 – FCN: 12
Skud på mål:
AaB: 5 – FCN: 8
Hjørnespark:
AaB: 5 – FCN: 7 Matchfacts:

Superligaen, 33. runde, 7. juni 2015

AaB-FCN 1-0 (0-0)
MÅL:
71. minut: 1-0 Kasper Pedersen
Tilskuere: 6.776
Dommer: Lars Christoffersen
Advarsler: Rasmus Wúrtz, Nicklas Helenius, Patrick Kristensen og Anders K. Jacobsen, AaB, samt Gudi Thórarinsson, Marcus Ingvartsen og Uffe Bech, FCN.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 David Jensen
3 Pascal Gregor
4 Andreas Maxsø (ind i 71. minut 28 Nicklas Mouritsen)
7 Uffe Bech
8 Patrick Mtiliga
10 Martin Vingaard
12 Joshua John  (ind i 30. minut 13 Oliver Thychosen)
14 Gudi Thórarinsson
18 Emiliano Marcondes
30 Marcus Ingvartsen (ind i 83. minut 9 Gudjón Baldvinsson)
31 Adam Örn Arnarson
På bænken uden at komme ind:
16 Alex Runarsson
15 David Moberg Karlsson
19 Hans Mulder
27 Mathias Hebo