Det husker vi sæsonen for

Kategorier


Med Superligaens yngste trup sikrede FCN sig igen en slutplacering i bedste halvdel.

Det husker vi sæsonen for

FC Nordsjællands sæson 2014/15 bød på meget, som vi gerne vil huske den for

Den 46-årige Islænding, Ólafur Kristjánsson, bliver ny cheftræner for FC Nordsjælland som afløser for Kasper Hjulmand, mens FC Nordsjællands hidtidige U/19 træner, Peter Feher, bliver ny 1. Team Coach i stedet for Flemming Pedersen. De to nye trænere får sammen med resten af træner-teamet den bedste sæsonstart nogensinde med en pointhøst på 20 i de første 10 kampe. Blandt andet imponerer FC Nordsjælland med nogle fantastiske comebacks.
De unge tigre viser høj moral i de to første hjemmekampe mod FC Vestsjælland og Esbjerg, som begge bliver besejret 3-2 efter truende nederlag. Og lidt senere viser de fighterviljen igen ude mod AaB og vender 0-1 til sejr på 2-1. Veteranen Patrick Mtiliga har fra sæsonstart overtaget anførerbindet efter Nicolai Stokholms karrierestop, og Mtiliga omtaler stolt sine unge holdkammerater som ”comeback kids”. Den 33-årige venstre back udstråler også hele tiden selv fighterviljen i sin nye rolle som anfører. I starten af sæsonen runder Patrick Mtiliga også sin kamp nr. 100 med tigeren på brystet og får dermed plads i FC Nordsjællands Hall of Fame som spiller nr. 17 i klubhistorien med over 100 førsteholdskampe. I det fornemme selskab kommer også mod sæsonens slutning kroaten Mario Ticinovic, så der nu er 18 spillere i 100-kamp klubben. Uffe Bech starter sæsonen i et forrygende målhumør og scorer fire gange i de første tre kampe. Måliveren fortsætter, så Uffe Bech er noteret for syv træffere efter ni kampe som Superligaens flittigste målscorer. 
Den flotte sæsonstart af FCN-angriberen baner også vej fra U/21 landsholdet til A-landsholdet, hvor landstræner Morten Olsen giver Uffe Bech debut den 11. oktober i EM-kvalifikationskampen i Albanien. Kampen ender 1-1, og Uffe Bech får to A-landskampe mere i efteråret. Også for Anders ”AC” Christiansen giver efteråret debut i nationaldragten som A-landsholdsspiller. ”AC” overtager fra sæsonens start Nicolai Stokholms rolle som spilfordeler på den bagerste midtbane hos FC Nordsjælland, og det gør han så imponerende godt, at han får debut på Danmarks A-landshold i udekampen mod Rumænien den 18. november. Anders ”AC” Christiansen bliver spiller nr. 24 på Wall of Fame tavlen over spillere, der har repræsenteret FCN på diverse nationers A-landshold. FC Nordsjælland siger fra 1. januar 2015 goddag til det store internationale transportselskab DHL som ny toppartner. DHL præsenteres ved et storstilet pressemøde i Farum Park den 28. november. Fra nytår er DHL på samtlige spillertrøjer i FCN-regi og har en hel DHL-langside smukt dekoreret i Farum Park. Der sker stor udskiftning hos FC Nordsjælland i vinterens transfervindue. Efter en forrygende efterårssæson bliver Anders ”AC” Christiansen solgt til den italienske Serie A klub Cheivo Verona. Endnu en stor international transfer for en FCN-udviklet spiller. FCN siger bl. a. også farvel til to spillere, Søren Christensen og Morten Nordstrand, der begge har kontraktudløb efter en flot karriere hos FCN. Under opstarten i januar til forårssæsonen må 30-årige Kasper Lorentzen tage den tunge beslutning og indstille karrieren, hårdt plaget af endnu en skade. Daglige smerter under hård træning gør det umuligt for Kasper Lorentzen forsat at spille fodbold på topplan. Med farvel til en del af de ældre spillere går FCN ind til foråret med Alka Superligaens klart yngste spillertrup med en gennemsnitsalder på under 23 år, ca. halvandet år mindre end Brøndbys næstyngste spillerstab. Uffe Bech må starte foråret med en mindre operation, og i hans sted griber den unge svenske angriber David Moberg Karlsson chancen og scorer mål på samlebånd. Fire kampe i træk finder Karlsson vej til netmaskerne i marts og starten af april. Det kunststykke gentager 20-årige Emiliano Marcondes så i maj, hvor han også scorer i fire kampe i træk. Emiliano Marcondes markerer sig endda så stærkt som offensiv midtbanespiller, at han af TV-selskaberne bliver kåret som månedens spiller i maj foran Brøndbys Daniel Agger og FCK-keeper Stephan Andersen, der også begge var nominerede. Et flot og fortjent skulderklap til Emiliano. Landstrænerne i både Danmark, Sverige og Island holder også et vågent øje med udviklingen i FC Nordsjælland. Som nævnt fik Anders ”AC” Christiansen og Uffe Bech debut på Danmarks A-landshold, mens David Jensen og Uffe Bech har fået valg til det U/21 landshold, Danmark sender til EM-slutrunden i Tjekkiet.
Til fremtidens danske U/21 landshold har både Andreas Maxsø, Pascal Gregor, Emiliano Marcondes og Marcus Ingvartsen været indkaldt til samling og testkampe, og på U/19 landsholdet har FCN lige nu Mads ”Mini” Pedersen og Mathias Jensen, der også begge bliver en del af Superligatruppen fra den kommende sæson. David Moberg Karlsson har været med på Sveriges U/21 landshold i foråret og scoret tre mål i to kampe, og både målmand Alex Runarsson og Adam Órn Arnarson har spillet på de islandske ungdomslandshold. FC Nordsjælland sluttede sæsonen med nogle rigtig gode præstationer, og facit blev igen en 6. plads, hvilket betyder, at FCN nu i fem år i træk er sluttet i Superligaens bedste halvdel med mesterskabet i 2012 og sølvet i 2013 som højdepunkterne. 44 point blev det til i de 33 kampe, og klubben stiler efter forbedring og et fortsat fast tag i toppen. Medaljer af sølv blev det igen i år til for FC Nordsjællands mandskab i U/19 Ligaen efter en flot sæson. U/19 har dermed nu en samling af guld, sølv og sølv i de seneste tre sæsoner. Imponerende stabilt topniveau. FCN U/17 vil i år ikke stå tilbage og sikrer på sidste spilledag også sølvmedaljer.