Maxsø: Ungt hold er guld værd for fremtiden

Kategorier


– Det vil være dejligt, hvis vi kan gøre rent bord i sæsonens sidste tre hjemmekampe, siger Andreas Maxsø, der her sammen med Pascal Gregor og David Jensen afværger et angreb fra FC Vestsjælland. (Foto: Boesenfoto.dk)

Maxsø: Ungt hold er guld værd for fremtiden

– Det er positivt at så mange unge er kommet ind på holdet i dette forår, og det gør os stærke til de kommende sæsoner, siger Andreas Maxsø

Der resterer kun fem spillerunder af denne sæson i Alka Superligaen, og FC Nordsjællands centerforsvarer Andreas Maxsø satser på, at afslutningen kan blive rigtig god, og dermed give tigrene det bedst tænkelige afsæt til næste sæson: – Vi skal selvfølgelig slutte så højt placeret som muligt, og det ville være dejligt, hvis vi kunne gøre rent bord i de tre hjemmekampe, vi har tilbage. Jeg glæder mig til at spille de sidste kampe, og vi skal være 100% klar hver eneste gang, for ellers vinder man ikke noget i den jævnbyrdige Superliga, siger Andreas Maxsø. Det er også tre meget spændende hjemmekampe, Andreas Maxsø og resten af FCN-holdet kan se frem til i den resterende del af maj. På mandag kl. 18 spiller FCN hjemme mod Esbjerg, der kæmper for overlevelse i Superligaen. 2. Pinsedag er det Danmarks nye darlings fra Hobro, der gæster Farum Park, og søndag 31. maj kommer FC Midtjylland, sandsynligvis som danske mestre. For Andreas Maxsø har den seneste tid været spoleret af to pauser med karantæne. Først for det røde kort i Haderslev efter målmandsredningen på stregen, og så allerede igen efter et enkelt gult kort. Derfor har han kun spillet to af de seneste fem kampe og fået en ellers god rytme spoleret. – Det er lidt irriterende at få rytmen brudt på den måde, men sådan er det jo, og jeg har bare måttet træne hårdere og sørge for at holde mig klar. Vi har også haft skader, så der har været skiftet en del rundt i forsvaret på det seneste, men jeg synes, at både Adam og Nick er gået ind og har gjort det godt, siger Andreas Maxsø om 19-årige Adam Örn Arnarson og Nicklas Mouritsen, der lige er fyldt 20 år. Andreas Maxsø og makkeren i centerforsvaret, Pascal Gregor, er begge fyldt 21 år her i foråret og er med henholdsvis 40 og 70 kampe nogle af ”de rutinerede” på det unge FCN-mandskab: – Jeg synes, det er positivt, at så mange unge er gået ind på holdet i dette forår. Det er guld værd for fremtiden. Det er fedt som ung spiller at være med omkring Superligaen. Også selv om det i nogle kampe går lidt skidt. Man lærer meget og udvikler sig. – Det kræver mental styrke og modner unge spillere, og det her forår viser, at vi vil stå stærkt til de kommende sæsoner. Vi har et meget ungt hold, samt nogle enkelte erfarne, der støtter og råder os godt, siger Andreas Maxsø. – Vi startede foråret skidt men kom stærkt igen. På det seneste har det været lidt blandet, men nu er vi alle opsatte på, at foråret skal sluttes godt af, så vi kan vise potentialet i det her hold, fastslår Andreas Maxsø, der ligesom en stribe af de øvrige spillere også kan sigte mod en fremtid på Danmarks U/21 landshold.