Ingvartsen: Jeg søger gerne ind i feltet

Kategorier


Den kun 19-årige Marcus Ingvartsen viste mod Hobro, at han også fysisk kan klare sig i et tætpakket felt mod velvoksne forsvarsspillere. Med to mål i 4-2 sejren viste han sine evner som afslutter. (Foto: Rie Neuchs)

Ingvartsen: Jeg søger gerne ind i feltet

– Vi har en spændende trup, og jeg vil arbejde hårdt for at etablere mig og blive en vigtig del af holdet, siger den kun 19-årige Marcus Ingvartsen efter sine to scoringer mod Hobro

Han er én af vore egne. Han er én af vore egne. Sådan lød det taktfast fra stemningstribunen i Farum Park ned mod den kun 19-årige Marcus Ingvartsen, da han havde scoret for anden gang mod Hobro og bragt FCN i front med 2-1. Ordene fra den populære festsang skyldtes naturligvis, at Marcus Ingvartsen har sine rødder og opvækst i Farum og i 11 år har haft bopæl i Farum Midtpunkt. – Det var da sjovt at høre. Jeg er jo vokset op her og kender en del af dem på tribunen. Og det var dejligt, at jeg fik lavet mit første mål for FCN og så endda to af slagsen i samme kamp, siger Marcus Ingvartsen, der spillede sin 14. kamp med tigeren på brystet, siden han fik sin debut den 28. februar 2014 på hjemmebane i 2-0 sejren over Viborg. Han har været tæt tilknyttet Superligatruppen, siden han blev 17 år i januar 2013, men det var kun tredje gang, Marcus Ingvartsen var med i en startopstilling. Det kvitterede han så for med sine to første træffere i Superligaen. Og begge mål scoret med iskoldt overblik, som var han en garvet angriber. – Jeg har altid befundet mig bedst helt fremme som den centrale angriber. Det er det, jeg har spillet mest i ungdomsårene, og afslutninger på mål er min styrke. Jeg kan sparke med begge ben og også bruge hovedet, så jeg vil altid søge i feltet til afslutning, for det er inde i feltet, jeg gerne skal være. Så får jeg også lavet mine mål. – Men jeg søger også gerne lidt tilbage på banen, så man kan spille bolden op på mig som opspilsstation. Jeg skal så vise, at jeg kan holde fast i bolden og spille den videre. Jeg har både højden og bredden til nærkampene, og det er vigtigt, at medspillerne stoler på, at jeg kan holde fast i bolden, når de spiller den frem. – Vi har et spændende hold med mange unge spillere, men det er vigtigt, at vi fortsat har nogle rutinerede til at styre. Det gælder om at finde en god balance på holdet, og når vi rammer dagen, kan vi slå alle, fastslår Marcus Ingvartsen, der også er inde i billedet til fremtidens U/21 landshold sammen med mange af holdkammeraterne i FCN. Han var således med som yngste mand i Danmarks U/21 trup, da landstræneren testede holdet med henblik på den nye kvalifikationsturnering til efteråret. – Næste sæson tegner rigtig spændende for FC Nordsjælland, og jeg håber naturligvis også, at jeg kan være inde i billedet til fremtidens U/21 landshold. Jeg vil arbejde hårdt på at komme tættere på en fast plads i FC Nordsjællands start 11’er, men lige nu gælder det bare om at få sæsonens sluttet godt af. – Vi ved, at FC Midtjylland kommer med en masse power, og vi skal vise, at vi kan stå imod og slå igen. Sejren over Hobro var vigtig og gav os alle selvtillid, så vi tror på, at vi også kan slå de danske mestre, lyder det fra Marcus Ingvartsen før mødet med FCM i Farum Park på søndag kl. 16. Har du endnu ikke købt billet til den kamp, kan du gøre det HER