Fremtidens FC Nordsjælland viste potentialet

Kategorier


FCN jubler over Marcus Ingvartsens scoring til 1-0 efter godt en halv times spil. (Foto: Rie Neuchs)

Fremtidens FC Nordsjælland viste potentialet

FC Nordsjælland fandt storspillet frem og vandt 4-2 i en underholdende kamp, hvor kun 19-årige Marcus Ingvartsen lavede de to første mål og 20-årige Emiliano scorede for tredje kamp i træk

Hobro har været sæsonens sensationsmandskab i Alka Superligaen, men i dag blev kronjyderne i den grad sat på plads i Farum Park af FC Nordsjællands unge hold, der gav en masse prøver på det store potentiale, fremtidens FCN rummer. Efter en lidt famlende start satte FCN sig tungt på hele første halvleg og pressede Hobro helt tilbage i eget felt. og selv om det var tætpakket fandt FCN masser af rum til målchancer med en veloplagt og udfordrende Joshua John  som en konstant trussel. Både Gudi Thórarinsson, Mario Ticinovic og Martin Vingaard havde nærgående skud, og Emiliano Marcondes headede over mål helt fritspillet af Joshua John. Men i det 35. minut fik FCN endelig bonus for det hårde pres, da Emiliano Marcondes efter et par snævre træ fandt Marcus Ingvartsen i feltet, og den kun 19-årige angriber scorede sit første Superligamål. Desværre formåede FCN ikke at holde fast til pausen. Hobro fik udlignet til 1-1 ved Martin Mikkelsen efter en dødbold, hvor FCN ikke fik clearet godt nok. Og gæsterne var endda tæt på et føringsmål, da de ramte stolpen lidt senere ved Martin Thomsen. Heldigvis kom FCN ud til 2. halvleg med ny energi, og efter en lille times spil slog Marcus Ingvartsen til for anden gang med en iskold scoring til 2-1 på en super fremlægning fra Gudi Thórarinsson. Herefter blev presset på Hobro mere og mere massivt, og efter et hjørnespark fik Emiliano Marcondes hamret bolden i kassen til 3-1, hans fjerde scoring i de fem seneste kampe og scoring tre kampe i træk. Det blev også til 4-1 for FCN, da Uffe Bech i det 72. minut steg til vejrs og headede et indlæg fra Joshua John i nettet. Herefter gjorde de unge tigre næsten akkurat, som det passede dem. Men desværre kiksede opmærksomheden en enkelt gang, så Hobro fik reduceret til 2-4 i stedet for de mål, som FCN spillede sig til chancer for. Men facit blev 4-2 til FCN i en underholdende kamp, hvor de mange unge FCN-spillere fik vist formatet, og det var en stor holdpræstation, som blev krydret med scoringer af holdets yngste spillere, 19-årige Marcus Ingvartsen, 20-årige Emiliano Marcondes og 22-årige Uffe Bech. Kampens gang minut for minut: Se HER Lagde du mærke til: …at 20-årige Emiliano Marcondes nu har scoret i tre kampe i træk og fire mål i de seneste fem kampe. …at 19-årige Marcus Ingvartsen scorede sine to første Superligamål og faktisk var ganske tæt på et hattrick. …at det var første gang i denne sæson, at FCN fik scoret mod Hobro, og med fire træffere blev der taget grundigt revanche for 0-0 og 0-1 i Hobro i de to første opgør. Hørt på spillergangen: Uffe Bech var tilbage i startopstillingen for første gang efter sin skadespause og nåde lige at score til 4-1 på hovedstød, inden han blev sparet for de sidste tyve minutter: – Det er altid dejligt at score, og jeg er glad for, at det lige lykkedes til sidst. Vi prøvede hele kampen at skabe målchancer og et godt resultat. det vigtige var, at vi fik lavet så mange mål. – Stor ros til Marcus Ingvartsen, der spillede rigtigt godt, selv om han ikke har haft så meget spilletid, og også til Emiliano, der nu er vores “dødboldekspert”. Jeg havde også selv en hovedstødschance, som jeg nok skulle have udnyttet. – Men sejren betyder bare so meget for os. Den havde vi virkelig brug for, og den giver selvtillid. Hobro skal have ros for en god sæson, men i dag var vi en klasse bedre end dem, siger Uffe Bech. Mario Ticinovic spillede sin kamp nr. 101 med tigeren på brystet, og han fik hyldest for pladsen i Hall of Fame med blomster umiddelbart før kampen: – Tiden flyver, og jeg var slet ikke selv klar over, at jeg spillede kamp nr. 100 i Brøndby. Dejligt at runde den milepæl, men vigtigst var sejren. Efter en stribe nederlag havde vi virkelig brug for det. – Nu skal det bruges til at slå de danske mestre på søndag. Vi plejer at have et godt tag på FCN her i Farum Park, og jeg tror virkelig på, at vi slår dem, siger Mario Ticinovic, før FCN på søndag kl. 16.00 tager imod de midtjyske guldulve. Statistisk set: Boldbesiddelse:
FCN: 57% – Hobro: 43%
Skud:
FCN: 21 – Hobro: 10
Skud på mål:
FCN: 9 – Hobro: 3
Hjørnespark:
FCN: 5 – Hobro: 1 Matchfacts:

Superligaen, 31. runde, 25. maj 2015

FCN-Hobro 4-2 (1-1)
MÅL:
35. minut: 1-0 Marcus Ingvartsen, assist Emiliano Marcondes
41. minut: 1-1 Martin Mikkelsen
57. minut: 2-1 Marcus Ingvartsen, assist Gudi Thórarinsson
67. minut: 3-1 Emiliano Marcondes, assist Marcus Ingvartsen
72. minut: 4-1 Uffe Bech, assist Joshua John
81. minut: 4-2 Martin Mikkelsen
Tilskuere: 3.392
Dommer: Benjamin Helm Svedborg
Advarsler: Mario Ticinovic, FCN, samt Mads Justesen og Mikkel Beckmann, Hobro..
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 David Jensen
3 Pascal Gregor
4 Andreas Maxsø
7 Uffe Bech (ind i 73. minut David Moberg Karlsson)
8 Patrick Mtiliga
10 Martin Vingaard
12 Joshua John
14 Gudi Thórarinsson
18 Emiliano Marcondes (ind i 90. minut 19 Hans Mulder)
23 Mario Ticinovic
30 Marcus Ingvartsen (ind i 88. minut 9 Gudjón Baldvinsson)
På bænken uden at komme ind:
16 Alex Runarsson
6 Lasse Petry
13 Oliver Thychosen
30 Adam Örn Arnarson