Fin indsats men et dårligt resultat

Kategorier


Unge Marcus Ingvartsen kæmpede en hård men svær kamp i front mod det fysisk stærke Randers-forsvar. (Foto: Boesenfoto.dk)

Fin indsats men et dårligt resultat

FC Nordsjælland måtte se sig slået 2-0 i Randers i en kamp, hvor tigrene aldrig fik omsat det fine opspil til åbne målchancer

FC Nordsjælland må efter et nederlag på 0-2 i Randers kigge langt efter toppen af Alka Superligaen og bruge sæsonens resterende kampe til at videreudvikle det unge mandskab. Og selv om det blev til et nederlag til de langt mere rutinerede kronjyder, viste kampen også, at tigrene har tegningen til et spændende hold for fremtiden. Med en hel stribe unge spillere leverede FCN en rigtig fin indsats, men tigrene savner i høj grad effektivitet og ideer til at gøre det polerede opspil målfarligt overfor et så velorganiseret hold som Randers. Den effektivitet havde Randers med mere direkte spil og kortere betænkningstid, inden der blev skudt på mål. Randers havde bebudet et stormløb mod FCN-målet fra første fløjt med presspil og brug af fysik. Det så man ikke meget til i de første ti minutter, hvor et tændt FCN-mandskab holdt kronjyderne fint på afstand. Men herefter fulgte en rigtig dårlig periode, hvor FCN lod sig presse for langt tilbage på banen. Det gik galt i det 27. minut, da Nicolai Brock-Madsen med sin fysik fik vristet sig fri af både Pascal Gregor og Nicklas Mouritsen og scorede til 1-0 med et fladt skud til bagstolpen. Der havde været optræk til den scoring flere gange i minutterne forinden, hvor kun gode redninger af David Jensen i målet og en vigtig sidste øjebliks indgriben af Pascal Gregor reddede FCN i prekære situationer. Men det var som om, scoringen til Randers forvandlede FC Nordsjælland i positiv retning. Randers lettede måske en smule på speederen, og straks udnyttede FCN pladsen til at genfinde det spil, der normalt kendetegner tigrene. FCN satte sig på spillet og fik kontrol over kampen. Det blev dog kun til et enkelt nærgående skud fra Martin Vingaard, selv om både Joshua John og Uffe Bech fik lavet flere gennembrud på kanterne. Centralt i forsvaret stod Randers bomstærkt og afviste alle indlæg. Fra 2. halvlegs start fandt FCN dog endelig lidt skrækker i kronjydernes mur, og to gange var Uffe Bech tæt på scoring. Indskiftede Emiliano Marcondes testede også Randers-keeperen med et hovedstød, men nærmere kom FCN heller ikke, før kampen blev lukket definitivt, da Viktor Lundberg i det 78. minut tog chancen med et skud, som desværre gik i kassen i en blød bue over David Jensen, der ikke fik blokeret godt nok. Herefter var kampen reelt afgjort, men FCN blev ramt af mere modgang, da en skadet Uffe Bech knap ti minutter før tid måtte udgå efter at FCN havde brugt alle sine tre udskiftninger. Men selv med ti mand i slutfasen havde tigrene sin del af spillet. Nu er der 10 dage til FC Nordsjællands næste kamp hjemme i Farum Park mod Esbjerg, og så gælder det om at få sluttet sæsonen godt af i de sidste fem spillerunder. Kampens gang minut for minut: Se HER Lagde du mærke til: At FCN ikke fik scoret et eneste mål mod Randers i denne sæsons tre kampe. To nederlag og en uafgjort 0-0 kamp er det blevet til. FCN-spillerne i gennemsnit var fem år yngre end deres modstandere fra Randers. To af spillerne i FC Nordsjællands startopstilling, Adam Örn Arnarson og Marcus Ingvartsen, er således kun teenagere endnu. Statistisk set: Boldbesiddelse:
Randers: 52% – FCN: 48%
Skud:
Randers: 11 – FCN: 8
Skud på mål:
Randers: 4 – FCN: 4
Hjørnespark:
Randers: 5 – FCN: 3 Matchfacts:

Superligaen, 28. runde, 8. maj 2015

Randers-FCN 2-0 (1-0)
MÅL:
27. minut: 1-0 Nicolai Brock-Madsen
78. minut: 2-0 Viktor Lundberg
Tilskuere: 5.930
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
Advarsler: Nicolai Poulsen og Nicolai Brock-Madsen, Randers samt Lasse Petry og Joshua John, FCN.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 David Jensen
3 Pascal Gregor
6 Lasse Petry
7 Uffe Bech
10 Martin Vingaard
12 Joshua John
14 Gudi Thórarinsson (ind i 46. minut 18 Emiliano Marcondes)
23 Mario Ticinovic (ind i 80. minut 19 Hans Mulder)
28 Nicklas Mouritsen
30 Marcus Ingvartsen (ind i 75. minut 15 David Moberg Karlsson)
31 Adam Örn Arnarson
På bænken uden at komme ind:
16 Alex Runarsson
9 Gudjon Baldvinsson
13 Oliver Thychosen
27 Mathias Hebo