FCN tabte 1-2 på et mål i tillægstiden

Kategorier


Ligesom i den omvendte kamp havde David Jensen også mange gode indgreb i luften mod FC Vestsjælland i dagens kamp i Slagelse, men det rakte altså ikke til point.

FCN tabte 1-2 på mål i tillægstiden

I en dårligt spillet kamp var FCN alligevel tæt på at redde et point med hjem fra Slagelse, men det kiksede til allersidst

FC Nordsjælland har i denne sæson haft en del kampafslutninger, der har kostet point i de døende minutter. Og således gik det også i Slagelse, hvor hjemmeholdet fik scoret til 2-1 i tillægstiden. Det var absolut ikke nogen ufortjent sejr til FC Vestsjælland, der i store dele af kampen tiltvang sig overtaget på energi og fysik, men det var alligevel bittert for tigrene, at det ikke lykkedes at slippe fra Slagelse med uafgjort, når det var så tæt på. For FC Vestsjælland er de tre point en fortsættelse af den kurs mod redning, som holdet har vist på det seneste, og det var tydeligt et mandskab, der ville yde alt, som FCN var oppe mod. Og da FC Nordsjælland ikke kunne finde den vante rytme i opbygningsspillet men hele tiden lod sig presse, blev det en kamp med mange dueller, hvilket var klart til hjemmeholdets fordel. FC Nordsjælland kom ellers rigtig godt fra start. I kampens 13. minut tog David Moberg Karlsson en lynhurtig beslutning og satte kurs direkte mod Vestsjællands mål med et skarpt træk mellem to forsvarere, men han blev fældet, og dommeren pegede prompte på straffesparkspletten. FCV-keeper Thomas Mikkelsen reddede i første omgang forsøget fra Uffe Bech, men der blev dømt omspark, fordi han var gået fremad inden skuddet, og omsparket udnyttede Uffe Bech iskoldt til 1-0 for FCN. Det satte for alvor liv i tigrene, der stærkt støttet af de mange medrejsende fans herefter havde flere nærgående forsøg. Tættest ved scoring var Joshua John, men hans skud gik lige forbi bagstolpen. Og så kom hjemmeholdet bedre med igen og fik udlignet i det 25. minut på hovedstød af Anders Kure efter friparksindlæg af Rasmus Festersen. 1-1 holdt sig til pausen, selv om begge hold havde gode scoringsmuligheder. FC Vestsjælland dog den største med et hovedstød af Rasmus Festersen lige forbi mål. FCN indskiftede til 2. halvleg Hans Mulder og Gudjón Baldvinsson og fik også mere fysik ind i spillet på den måde. Men opspillet blev aldrig rigtig godt, og efter et kvarters spil var det igen FC Vestsjælland, der satte sig tungt på kampen. En overgang var der tale om ren belejring af FCN-målet, hvor kun held og dygtig indgriben af målmand David Jensen hindrede scoring. FCN fik ikke omsat clearingerne til ret mange kontraangreb, og bolden kom retur i FCN-feltet for hurtigt, så tigrene måtte have hjælp fra både overliggeren og en modstander som blev ramt på selve målstregen for at hindre scoring til et tændt Slagelse-mandskab. Det lykkedes dog at ride den værste storm af, og der var ved at opstå muligheder den anden vej et par gange, uden at Uffe Bech eller Joshua John dog fik sat den helt rigtige afslutning ind. I stedet fik FC Vestsjælland tilkæmpet sig et par hjørnespark i tillægstiden, og da bolden faldt for fødderne af Osama Akharrez i det 91. minut, smækkede han den fladt i kassen til 2-1. FCN forsøgte at svare lynhurtigt igen, og det var tæt på, da Mario Ticinovic hamrede et skud afsted, som målmand Thomas Mikkelsen måtte ud i fuld længde for at klare. Men det blev ved 2-1 til hjemmeholdet, og FCN mistede dermed et stort skridt i kampen om de sjove placeringer.  Kampens gang minut for minut: Se HER Lagde du mærke til: At Uffe Bech igen fik scoret mod FC Vestsjælland, som han nu har lavet tre af sine ni mål imod i denne sæson. Hørt på spillergangen: Andreas Maxsø headede mange bolde væk fra farezonen, men det rakte ikke til point: – Jeg ved ikke helt, hvad der sker ved målet til sidst. Der bliver smækket et indlæg over i bagrummet, og så opstår der klumpspil, hvor vi ikke får clearet bolden langt nok væk. Men det var bittert at se dem score på det tidspunkt. – Vi mistede grebet om kampen mod slutningen af 1. halvleg og snakkede om det i pausen. Jeg synes også, vi starter OK i 2. halvleg, men så fik de overtaget igen, og vi fik dem aldrig til at løbe efter bolden, fordi vi ikke kunne holde fast i den længe nok. Derfor endte alt for meget i frispark, indkast og hjørnespark med bolde, der blev pumpet ind i feltet hele tiden, lyder det fra en skuffet Andreas Maxsø. Lasse Petry sad med is på knæet i omklædningsrummet efter et hårdt slag i starten af 2. halvleg: – Jeg bliver ramt lige på musklen over knæet, og det generede mig i en ti minutter, men ellers er det ikke noget særligt. Det er bare så ærgerligt, at vi ikke fik spillet til at fungere bedre, for der var plads, hvis vi fik bolden flyttet hurtigt nok og fik spillet langt til en fri mand. Men det var vi for dårlige til i dag. – Banen var langtfra, som vi gerne vil have en bane til vores spil, men det prøver vi så tit, og den udfordring har vi for eksempel vist, at vi kunne løse i Haderslev. Jeg er ked af, at vi ikke kunne give vores fans det resultat, de havde fortjent, for det var fedt, at der var så mange, der var taget herned for at støtte os. De skal have en stor tak for opbakningen, siger Lasse Petry. Statistisk set: Boldbesiddelse:
FC Vestsjælland: 50% – FCN: 50%
Skud:
FC Vestsjælland: 19 – FCN: 14
Skud på mål:
FC Vestsjælland: 6 – FCN: 5
Hjørnespark:
FC Vestsjælland: 11 – FCN: 6 Matchfacts:

Superligaen, 27. runde, 3. maj 2015

FC Vestsjælland-FCN 2-1 (1-1)
MÅL:
13. minut: 0-1 Uffe Bech (straffe begået mod David Moberg Karlsson)
25. minut: 1-1 Anders Kure
91. minut: 2-1 Osama Akharrez
Tilskuere: 1688
Dommer: Jens Maae
Advarsler: Eggert Jonsson, FC Vestsjælland samt Pascal Gregor og Andreas Maxsø, FCN.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 David Jensen
3 Pascal Gregor
4 Andreas Maxsø
6 Lasse Petry
7 Uffe Bech
10 Martin Vingaard
12 Joshua John (ind i 90. minut 30 Marcus Ingvartsen)
15 David Moberg Karlsson (ind i 46. minut 9 Gudjón Baldvinsson)
18 Emiliano Marcondes (ind i 46. minut 19 Hans Mulder)
23 Mario Ticinovic
28 Nicklas Mouritsen
På bænken uden at komme ind:
16 Alex Runarsson
21 Kristian Lindberg
27 Mathias Hebo
31 Adam Örn Arnarson