Drømmestart blev forvandlet til et mareridt

Kategorier


Emiliano Marcondes er skarp i øjeblikket med tre scoringer i de seneste fire kampe. (Foto: Boesenfoto.dk)

Drømmestart blev forvandlet til et mareridt

FC Nordsjælland kom foran ved Emiliano Marcondes i 4. minut, men kun fire minutter senere førte Brøndby 2-1 og vandt kampen 3-1

Det startede så godt for FC Nordsjælland på Brøndby stadion, hvor de godt 10.000 tilskuere fik et chok efter kun fire minutters spil, da lille Emiliano Marcondes steg til vejrs og headede et hjørnesparksindlæg fra Martin Vingaard i nettet til 1-0 for FCN. Desværre gik der kun yderligere fire minutter, før denne drømmestart var forvandlet til et mareridt. I 6. minut lavede Lasse Petry uheldigt selvmål i sin iver efter af sparke et indlæg fra Rashani væk, efter at David Jensen havde reddet Rashanis skud i første omgang. Og efter kun yderligere halvandet minut stod der 2-1 til Brøndby, da finnen Teemu Pukki  resolut sparkede på kassen overfor et tøvende FCN-forsvar. Et skarpt skud helt udenfor David Jensens rækkevidde, og en ordentlig dukkert for FCN efter den fremragende start. Kort efter måtte kampen afbrydes i nogle minutter på grund af en skadet linjevogter, der måtte erstattes af fjerdedommer Michael Johansen, og den pause fik FCN brugt til at reorganisere sig, så resten af 1. halvleg blev mindre tju bang fodbold. Faktisk spillede FCN i perioder så pænt, at spillet blev presset frem mod Brøndbys mål. Men rigtigt målfarlige blev tigrene aldrig. Der var dog en episode, hvor FCN havde god grund til at føle sig snydt for et straffespark for hånd på bolden i feltet, men FCN havde absolut ikke dommertække i den kamp, hvilket en fordeling af advarsler med seks til FCN og kun én til Brøndby vidner en del om. Fra 2. halvlegs start var det tydeligt, at Brøndby skruede op for aggressiviteten og jagtede alt, så FCN blev presset til at lave kostbare fejl, som kunne være blevet straffet mere end den ene gang, hvor hjemmeholdet snød offside fælden. Det var i det 51. minut, hvor Szymanowski slap helt alene igennem og uselvisk serverede for Hjulsager til en let 3-1 scoring. Efter en times spil begyndte FCN at svare bedre igen, og en helt fritspillet David Moberg Karlsson burde have reduceret, men målmand Hradecsky reddede skuddet fra få meters afstand. Emiliano Marcondes havde et godt langskud, der prellede af på stolpen, men det lykkedes aldrig FCN at bringe ny spænding ind i kampen. Og generelt virkede Brøndby stærkere og mere målfarlig, så 3-1 sejren var ganske fortjent. Nu gælder det for FCN om at komme tilbage på pointsporet allerede på mandag, 2. pinsedag, kl. 13 hjemme i Farum park mod Hobro. Kampens gang minut for minut: Se HER Lagde du mærke til: …tre mål på under otte minutter er ny rekord i Superligaens historie …at Emiliano Marcondes fik scoret på hovedstød for anden kamp i træk og scorede sit tredje mål i de seneste fire kampe. Desværre har ingen andre FCN-spillere scoret i de seneste fem kampe.. Statistisk set: Boldbesiddelse:
Brøndby: 54% – FCN: 46%
Skud:
Brøndby: 14 – FCN: 10
Skud på mål:
Brøndby: 5 – FCN: 3
Hjørnespark:
Brøndby: 8 – FCN: 6 Matchfacts:

Superligaen, 30. runde, 21. maj 2015

Brøndby-FCN 3-1 (2-1)
MÅL:
4. minut: 0-1 Emiliano Marcondes, assist Martin Vingaard
6.. minut: 1-1 Selvmål (Lasse Petry)
8. minut: 2-1 Teemu Pukki
53. minut: 3-1 Andrew Hjulsager 
Tilskuere: 10.052
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
Advarsler: Alexander Szymanowski samt Martin Vingaard, Lasse Petry, Mario Ticinovic, Patrick Mtiliga og Oliver Thychosen, FCN.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 David Jensen
3 Pascal Gregor
4 Andreas Maxsø
6 Lasse Petry (ind i 72. minut 7 Uffe Bech)
8 Patrick Mtiliga (ind i 65. minut 31 Adam Örn Arnarson)
10 Martin Vingaard
12 Joshua John
14 Gudi Thórarinsson
15 David Moberg Karlsson (ind i 72. minut 13 Oliver Thychosen)
18 Emiliano Marcondes
23 Mario Ticinovic
På bænken uden at komme ind:
16 Alex Runarsson
9 Gudjón Baldvinsson
19 Hans Mulder
30 Marcus Ingvartsen