David Jensen runder kamp 50 i Randers

Kategorier


Billedet her er fra David Jensen debut for FC Nordsjælland 31. august 2011 i pokalkampen i hjembyen Hillerød, hvor han efter 6-0 sejren til FCN skrev autografer til de unge bysbørn.

David Jensen runder kamp 50 i Randers

– Det har været en fed rejse. Også med modgang, der har været med til at modne mig, siger målmand David Jensen, der allerede som 17-årig blev indlemmet i Superligatruppen

50 kampe på FC Nordsjællands førstehold lyder ikke voldsomt, når man har været i klubben i 10 år og for 6 år siden blev tilknyttet Superligatruppen. Men for målmand David Jensen har det været en lang læreproces frem mod rollen som førstekeeper med nr. 1 på trøjen, og nu altså udsigt til den første jubilæumskamp med tigeren på brystet fredag aften i Randers. – Det har været en fed rejse, og jeg har lært rigtig meget af klubbens gode målmænd undervejs, især fra Jesper Hansen. Jeg har måttet kæmpe hårdt for det, og jeg føler, at 50 kampe er en milepæl. Da min storebror Daniel i sin tid nåede den, tænkte jeg, at det ville jeg også gå efter. – Nu er jeg ved det delmål, og så må de næste være at nå Daniels 82 kampe og måske runde de 100, men man ved jo aldrig, hvad der sker, så jeg kigger ikke så langt frem lige nu, siger 23-årige David Jensen, der har vogtet buret for FCN i samtlige 27 Superligakampe i denne sæson og holdt clean sheet i otte af dem. David Jensen kom til FC Nordsjælland fra Hillerød som ungdomsspiller  for ti år siden, og i januar 2009 blev han som kun 16-årig rykket op i Superligatruppen. David Jensens debut lod dog vente på sig indtil pokalkampen i hjembyen mod Hillerød Fodbold den 31. august 2011, hvor FCN vandt 6-0. David Jensen stod også på mål i næste pokalrunde med sejren på 2-0 i Hjørring, og derefter fulgte Superligadebut kort efter, da Jesper Hansen blev skadet i Århus mod AGF og måtte forlade banen kort før pausen. David Jensen holdt buret rent i 2. halvleg, men FCN tabte alligevel på det mål, AGF havde scoret efter godt et kvarter. Kampen efter startede David Jensen på mål men blev så selv skadet og måtte lade sig udskifte i pausen. Det blev en mindeværdig debutsæson, der endte med DM-guld til FC Nordsjælland, men Jesper Hansen var sikker førstevalg på målmandsposten, og David Jensen blev sæsonen efter først udlejet til AB i efteråret og Fredericia i foråret. Men fra starten af sæsonen 2013/14 var David Jensen tilbage og med i kampen om at blive førstekeeper efter salget af Jesper Hansen. – Det har været en lang læreproces, hvor jeg har følt, at jeg har været oppe mod de store drenge, selv om jeg ikke selv er helt lille af størrelse. I mit hoved så jeg meget op til en målmand som Jesper Hansen, og klubben var god til hele tiden at fortælle mig, at jeg skulle arbejde hårdt for det med henblik på fremtiden. – Imens voksede klubben også hele tiden, og det har været sjovt at være med til at vinde to pokaler og et dansk mesterskab, men der har også været en del modgang undervejs, som har været med til at modne mig. Jeg har dog hele tiden fået at vide, at min tid nok skulle komme, hvis jeg var villig til at arbejde hårdt nok for det. – Det har jeg gjort, og jeg føler, at jeg er meget mere moden nu og respekteret på grund af den historik, jeg har i klubben. Folk ved, hvad de får af mig på banen, og jeg prøver hele tiden at tage så meget ansvar som muligt, siger David Jensen. Jubilæumskampen fredag aften i Randers bliver en svær én af slagsen, men David Jensen er optimistisk: – Jeg skal nok regne med at få noget at se til i Randers. De spiller meget fysisk ligesom FC Vestsjælland og er på hjemmebane, så i perioder vil  de nok presse, og vi skal ikke bare stå imod, men også spille klogere end i Slagelse. Det er vigtigt, at vi fastholder bolden noget mere, når vi har den, så vi ikke bliver presset så langt tilbage. – Både de og vi har meget at spille for i den kamp, og vi skal gå efter at revanchere det, vi lavede i Slagelse. Vi går til kampen i Randers for at vinde og have noget at spille for i sæsonafslutningen, siger David Jensen, der ønsker sig tre point i jubilæumsgave. Han vil blive hyldet for de 50 kampe før næste hjemmekamp mod Esbjerg mandag 18. maj kl. 18.00. Har du endnu ikke fået købt billet til den kamp i Farum Park, kan du gøre det HER