Ólafur: Alle angriberne viser skarphed

Kategorier


Cheftræner Olafur Kristjánsson glæder sig over, at mange af de ting, truppen arbejder intenst med under træningen, er ved at lykkes. (Foto: rieneuchs.dk)

Olafur: Alle angriberne viser skarphed

– Vi skal holde tempo i spillet, og kan vi det, skal vi nok komme til chancerne mod OB, siger FC Nordsjællands cheftræner før kampen søndag kl. 14 i Farum Park

Når FCN søndag tager imod OB har cheftræner Olafur Kristjansson lidt udfordringer med sammensætningen af sit forsvar, nu hvor Anderas Maxsø skal afsone to spilledages karantæne for sin “målmandsparade” kort før pausen ude mod SønderjyskE. 20-årige Nicklas Mouritsen kom på banen i centerforsvaret i stedet og gjorde det godt i 2. halvleg. Og som højre back spillede den kun 19-årige islænding Adam Órn Arnarson solidt i fravær af karantæneramte Mario Ticinovic, som er til rådighed igen mod OB. – Vi må se på, hvordan vi organiserer os bedst. Det er vigtigt at skabe tryghed i forsvaret, og det bliver nok en noget anden type kamp end sidst. Vi skal gerne stå meget højere på banen end i 2. halvleg i Haderslev, og det kræver tryghed spillerne imellem, så der skal ikke laves for meget om, siger Olafur Kristjánsson. Fremadrettet har han kun positive problemer med alle de mål, FCN har scoret i den seneste måned: – Alle vores angribere viser skarphed i øjeblikket. Det er en ren fornøjelse at se på. Og kan vi stå højt på banen og holde hastighed i spillet, skal vi nok komme til chancer. Tempo og et aggressivt genpres skal være vejen til OB-målet, lyder det fra cheftræneren, der nødigt vil fokusere for meget på den vigtige tredjeplads endnu. – Vi tager sæsonen lidt i etaper, og kampen sidst i Haderslev var den første af fem kampe, som vi har lavet målsætning omkring som næstsidste etape. Den kom vi jo godt afsted med, og når vi har mødt OB, FCK, Silkeborg og Vestsjælland i de næste kampe, evaluerer vi og sætter os en endelig målsætning for den sidste del af sæsonen. – Vi har jo været begravet mange gange i forhold til en position nær toppen, men er kommet tilbage igen. For os er det vigtige at holde fokus på vores spil og udviklingen i det. Vi måler hele tiden os selv på en række parametre, hvor vi skal forbedre os. – Og statistikken ser fin ud for os på mange punkter. I pasningsspil ligger vi helt i toppen i forhold til de øvrige klubber, og vi arbejder på at omsætte det gode possession-spil til lidt hurtige at komme frem på den forreste tredjedel af banen. Mere overraskende er det nok for de fleste, at FCN også topper listen som den klub, der vinder flest fifty fifty dueller om bolden. – Det viser, at vores pres har været effektivt og godt. De færreste forbinder FCN med at være stærkest i duelspil, men det aggressive genpres virker altså godt, og det skal vi fastholde i større perioder i kampene, siger Olafur Kristjánsson. Om det lykkes igen i morgen mod OB, må tiden vise. Har du endnu ikke fået købt billet til kampen i Farum Park søndag kl.14 kan du gøre det HER