Mandfolkepræstation af det unge FCN-hold

Kategorier


David Jensen reddede straffesparket fra Marvin Pourié, så FCN havde en to-måls føring til pausen og lige akkurat kunne forsvare sejren hjem. (Foto: Rie Neuchs)

Mandfolkepræstation af det unge FCN-hold

FC Nordsjælland kæmpede, så blodet sprøjtede, og hentede en vigtig sejr på 2-1 i Haderslev trods kun ti mand i hele 2. halvleg

Trods mange nødtvungne omrokeringer efter et rødt kort til Andreas Maxsø kort før pausen, fightede et meget ungt FCN-mandskab de tre point med hjem fra Haderslev, så FCN nu for alvor byder ind på Alka Superligaens topplaceringer. Fundamentet for sejren blev skabt i de første ti minutter, hvor FCN bragte sig foran 2-0 på først et pragtmål igen igen igen af David Moberg Karlsson, der sparkede bolden flot ind ved bagerste stolpe. Det var i 8. minut og kun et øjeblik senere spænede Joshua John  igennem i den anden side, og på hans flade indlæg tæt foran mål lavede Erik Marxen selvmål i forsøgetpå at hindre, at bolden nåede frem til David Moberg Karlsson. FCN var kun et stolpeskud af Andreas Maxsø fra at øge føringen efter et hjørnespark i det 25. minut. Det lignede total kontrol over kampen fra FC Nordsjællands side, indtil syv minutter før pausen, hvor Martin Vingaard og Daniel Jensen knaldede hovederne sammen i en luftduel og begge måtte ud til reparation for blødende sår i hovedet. Mens Daniel Jensen kort efter kom på banen med en “Wieghorst-bandage”, måtte Martin Vingaard opgive, da det flækkede øjenbryn også var tilsat en frygt for en lille hjernerystelse. Det gav en periode i 1. halvlegs slutfase, hvor SønderjyskE lagde sit kendte fysiske pres for at udnytte situationen, og da endnu en FCN-spiller røg omkuld og lå skadet i straffesparksfeltet, mens spillet fik lov at fortsætte, blev det for alvor dramatisk. Efter tre indlæg i rap og for korte clearinger, fik SønderjyskE afsluttet tæt under mål, hvor Andreas Maxsø på selve målstregen kastede sig og med en refleks lavede en flot målmandsredning med hånden. Ingen tvivl om straffesparket og det efterfølgende røde kort til Maxsø, som den udmærkede dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen nødvendigvis måtte trække. Det var i 1. halvlegs næstsidste minut, og så var det målmand David Jensens tur til at træde i karakter. Marvin Pouiré sparkede straffesparket midt i målet, og David Jensen klarede med en fodparade, så FCN kunne holde sin 2-0 føring til pausen. Den nødtvungne udskiftning af skadede Martin Vingaard sendte Emiliano Marcondes i spil på midtbanen, og Uffe Bech blev taget ud for at gøre plads til 20-årige Nicklas Mouritsen i centerforsvaret ved siden af Pascal Gregor. Det var kun anden Superligakamp for Nicklas Mouritsen, og det samme var det for kun 19-årige Adam Örn Arnarson, der var med fra start som højre back i stedet for karantænerate Mario Ticinovic. Så det var et meget ungt og urutineret FCN-hold, der skulle stå sin manddomsprøve i 2. halvleg. Og selv om de blev sat under maksimalt pres fra første fløjt efter pausen, bestod de med bravur. SønderjyskE trykkede vildt på med det ene høje indlæg efter det andet, men David Jensen i målet holdt længe stand med super redninger. I det 52. minut var han dog prisgivet, da Silas Songani ramte én af de mange returbolde “lige i røven”, så læderet strøg i kassen som et projektil. Den hurtige reducering skabte øget pres, men tigrene bed tænderne sammen og fightede endnu hårdere, så det med lidt held og dygtighed lykkedes at tage noget af gejsten fra det uopfindsomt spillende hjemmehold. Emiliano Marcondes burde endda have givet FCN ny luft, da han blev spillet blank foran mål af Joshua John, men Emiliano drejede desværre bolden lige forbi målrammen. Det lykkedes dog efterhånden FCN at holde bede fast i bolden, og tage minutter af kampen med klogt spil, så det først blev i de allersidste minutter, SønderjyskE igen fik lagt et voldsomt pres. Men både Pourié og Bechman var uskarpe, mens David Jensen var tændt ligesom resten af holdet. FCN-spillerne viste i den kamp nye sider af sig selv med kynisk spil, som også kan blive værdifuldt i andre situationer fremover. 2-1 sejren blev hentet hjem på en svær udebane, og jublen var ellevild hos de trætte tigre og de fans, der havde taget turen til Haderslev og bakkede fortrinligt op. Nu er FCN oppe på siden af Randers på tredjepladsen før 23. spillerundes resterende kampe, og der er godt en uge til at få lappet lidt sammen på skaderne og stå klar i Farum Park søndag 12. april kl. 14.00, hvor det igen gælder vigtige point mod OB. Har du endnu ikke købt billet til den kamp, kan du gøre det online HER. Kampens gang minut for minut: Se HER Dagens detalje: Den leverede Andreas Maxsø midt i 1. halvleg, da han vristede sig fri i bagrummet på Gudis præcise hjørnesparksindlæg og helflugtede til bolden, der desværre prellede af på stolpen. Det hele var fornemt udført, og var den bold røget ind til 3-0, var det måske ikke blevet så dramatisk senere. Lagde du mærke til: David Moberg Karlsson scorede for fjerde Superligakamp i træk og viser en sprudlende spillelyst for tiden. Udover de fire mål for FCN har han også krydret med tre mål i Sveriges to U/21 landskampe. Det var fjerde kamp i træk som ubesejret for FC Nordsjælland, der har hentet ti point i de seneste fire kampe. Hørt på spillergangen: Uffe Bech startede på banen for første gang i forårssæsonen efter sin skadespause. Han gav alt i de første 45 minutter og blev skiftet ud i pausen: – Man vil jo helst spille mest muligt, men jeg var glad for at starte inde og havde kun luft til de 45 minutter på nuværende tidspunkt. Jeg synes, det fungerede godt i 1. halvleg med mig og David til at skiftes om angrebspositionerne i midten og højre side, selv om banen var meget svær at spille på. Den var hverken klippet eller vandet, så det var svært at holde fart i bolden, og derfor blev vi hele tiden prfesset hårdt på fysikken. – Det var virkelig hårdt at sidde udenfor og følge 2. halvleg. Minutterne føltes uendeligt lange, men det gjorde bare sejren endnu bedre. Drengene gav med hele hjertet, og der blev jublet igennem efter slutfløjtet. Den her indsats viser, og vi også kan levere en arbejdssejr, når det er det, der skal til. Det var en forløsning at vinde den kamp, siger Uffe Bech. Også keeper David Jensen var naturligvis lykkelig efter en travl dag, hvor skudstatistikken i 2. halvleg sagde 14-1 i favør af SønderjyskE: – Ja, det blev en lidt hektisk dag på kontoret, men der blev leveret en kæmpe arbejdsindsats af alle mand, og vi gør alt, hvad vi kan. Det var så dejligt at vinde den kamp sammen med drengene, og jeg har aldrig prøvet at vinde her i SønderjyskE før. Statistisk set: Boldbesiddelse:
SønderjyskE: 56% – FCN: 44%
Skud:
SønderjyskE: 19 – FCN: 5
Skud på mål:
SønderjyskE: 9 – FCN: 2
Hjørnespark:
SønderjyskE: 13 – FCN: 2 Matchfacts:

Superligaen, 23. runde, 4. april 2015

SønderjyskE-FCN 1-2 (0-2)
MÅL:
7. minut: 0-1 David Moberg Karlsson, assist Gudi Thorarinsson
8. minut: 0-2 Selvmål (Erik Marxen), assist Joshua John
52. minut: 1-2 Silas Songani
Tilskuere: 2.375
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
Advarsler: Tommy Bechmann, SønderjyskE, samt Martin Vingaard, Lass Petry og David Moberg Karlsson, FCN.
Rødt kort: Andreas Maxsø, FCN (44. minut)
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 David Jensen
3 Pascal Gregor
4 Andreas Maxsø (udvist i 44. minut)
6 Lasse Petry
7 Uffe Bech (ind i 46. minut 28 Nicklas Mouritsen)
8 Patrick Mtiliga
10 Martin Vingaard (ind i 46. minut 18 Emiliano Marcondes)
12 Joshua John (ind i 76. minut 9 Gudjón Baldvinsson)
14 Gudi Thórarinsson
15 David Moberg Karlsson
31 Adam Örn Arnarson
På bænken uden at komme ind:
16 Alex Runarsson
13 Oliver Thychosen
27 Mathias Hebo
30 Marcus Ingvartsen