FCN hægter sig på i toppen

Kategorier


Det var en flok jublende glade FCN-spillere, der kunne fejre sammen med fansene. (Foto: Rie Neuchs)

FCN hægter sig på i toppen

Med en hårdt tilkæmpet sejr på 1-0 over Silkeborg hjemme i Farum Park holder tigrene fast i drømmen om europæisk fodbold

Det lå lige til højrebenet for FCN at lukke kampen på nogle gigantiske chancer i 2. halvleg efter at være gået til pausen med en fuldt fortjent 1-0 føring. Men desværre lå de bedste muligheder til venstrebenede David Moberg Karlsson og Uffe Bech, og så blev det ved en smal 1-0 sejr. Men de tre point kom i hus, og det var det eneste, der virkelig betød noget. Emiliano Marcondes blev matchvinder i det 34. minut, da han smart gled fri i feltet og drejede bolden i kassen til sit kun andet Superligamål i karrieren. Emiliano Marcondes var i startopstillingen for anden kamp i træk, og det kvitterede han for med en flot indsats på den offensive midtbane, hvor han bandt spillet godt sammen med kreative afleveringer og teknisk flot spil. Der burde ikke have været tvivl om kampens resultat helt frem til sidste fløjt, og den kom heldigvis heller ikke for alvor i fare, da FC Nordsjællands forsvar spillede meget sikkert kampen igennem. Med sejren rykker FC Nordsjælland frem på siden af Brøndby og Randers på tredjepladsen, og selv om de to hold har mulighed for at få point søndag, vil FCN være med i jagten på bronze og europæisk fodbold, og næste opgave er udekamp mod FC Vestsjælland på søndag. Efter en lidt tøvende start på kampen mod Silkeborg overtog tigrene for alvor taktstokken efter et kvarters spil, og Uffe Bech havde tre afslutninger tæt forbi mål, men uden den vante træfsikkerhed. Efter Emilianos scoring efter godt en halv time, havde han også selv chancen for at øge føringen men sparkede over mål på en ripost efter et hjørnespark. 2. halvleg kom til at minde en del om de første 45 minutter med en lidt afventende FCN-start, men så tog FCN igen styringen og pressede hårdt på med giftige indlæg fra Joshua John, der også selv havde et forrygende skud, som Silkeborgs keeper klarede. Efterhånden som Silkeborg blev tvunget til at satse mere i jagten på en udligning, kom der i det sidste kvarter også store kontrachancer, hvor både David Moberg Karlsson og Uffe Bech fik friløbere uden at få lukket kampen. Derfor måtte de 3.883 tilskuere også frygte for sejren helt frem til det forløsende slutfløjt efter 95 minutter. Kampens gang minut for minut: Se HER Lagde du mærke til: At Emiliano Marcondes og Uffe Bech udførte en brasiliansk dans som fejring af scoringen. Emiliano har brasilianske rødder, så naturligvis skal der festes med dans. Hørt på spillergangen: Andreas Maxsø var tilbage i startopstillingen efter et par spilledages karantæne og nød sejren: – Det er så dejligt at spille igen og især, at vi vandt og holdt clean sheet. Holdet arbejdede stenhårdt for sejren hele kampen igennem, og det er så vigtigt, at vi nu kan kigge opad i tabellen. – Det havde været dejligt, hvis vi havde fået kampen lukket med en scoring mere, for når føringen kun er på et mål, skal man jo hele tiden leve med risikoen for, at de får en tilfældig marginal med sig til allersidst. Heldigvis skete det ikke, og nu hvor vi har vundet, er alt jo fint, siger Andreas Maxsø. Martin Vingaard var rykket tilbage på den bagerste midtbaneplads i dagens kamp: – Det er ikke helt uvant for mig, og når man spiller på en mere defensiv plads, er fokus selvfølgelig på at holde nullet. Så må de andre klare det med at score, og det fik jeg da også demonstreret, kommer det med et grin fra Martin Vingaard med henvisning til den store chance, han brændte ved at skyde langt over mål ti minutter før tid. – Vi fik heldigvis den sejr, vi skulle have, og det er sjovt, at vi stadig har noget at jagte. Nu gælder det om at holde fokus på næste kamp i Slagelse, så vi kan blive ved med at sætte pres på de andre. Statistisk set: Boldbesiddelse:
FCN: 60% – Silkeborg: 40%
Skud:
FCN: 18 – Silkeborg: 10
Skud på mål:
FCN: 6 – Silkeborg: 1
Hjørnespark:
FCN: 7 – Silkeborg: 4 Matchfacts:

Superligaen, 26. runde, 25. april 2015

FCN-Silkeborg 1-0 (1-0)
MÅL:
34. minut: 1-0 Emiliano Marcondes, assist David Moberg Karlsson
Tilskuere: 3.883
Dommer: Dennis Mogensen
Advarsler: Marcus Ingvartsen og Mario Ticinovic, FCN, samt Nicolaj Agger, Frans Putros, Jeppe Illum og Daniel A. Pedersen.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 David Jensen
3 Pascal Gregor
4 Andreas Maxsø
7 Uffe Bech
8 Patrick Mtiliga
10 Martin Vingaard
12 Joshua John (ind i 90. minut 30 Marcus Ingvartsen)
14 Gudi Thórarinsson
15 David Moberg Karlsson (ind i 73. minut 9 Gudjón Baldvinsson)
18 Emiliano Marcondes (ind i 84. minut 19 Hans Mulder)
23 Mario Ticinovic
På bænken uden at komme ind:
16 Alex Runarsson
21 Kristian Lindberg
28 Nicklas Mouritsen
31 Adam Órn Arnarson