Uffe Bechs træffer gav uafgjort i Silkeborg

Kategorier


FC Nordsjællands fans viste flaget med stor entusiasme under hele kampen i Silkeborg. En fantastisk opbakning fra alle i Wild Tigers bussen og andre medrejsende fans.

Uffe Bechs træffer gav uafgjort i Silkeborg

Efter en drømmestart med mål af Moberg Karlsson var FCN ved at smide alt væk i sidste minut af 1. halvleg. Silkeborg fik to lette scoringer, men Uffe Bech kom ind og udlignede til 2-2

Et minuts dyb søvn kostede FC Nordsjælland sejren i dagens udekamp mod bundholdet Silkeborg. I sidste minut inden pausen fik Silkeborg alt for let lov at score to gange og lignede pludselig en vinder, selv om FCN havde været totalt dominerende hele 1. halvleg. Med den komplet ufortjente føring som bagage, kunne Silkeborg gå ud til 2.halvleg og spille kampen på sine præmisser, og det lykkedes sjældent FCN at få dirket fosvaret op til åbne scoringstilbud. Heldigvis kom klubbens topscorer, Uffe Bech, på banen i den sidste halve time til comeback efter sin lange skadespause. Uffe Bech fik fyret flere gode skud af, og et af dem røg i kassen til 2-2 i det 70. minut. Desværre lykkedes det ikke FCN at hente mere end det ene point, og dermed missede tigrene en gylden chance for virkelig at byde ind i kampen om medaljer. Kampen i Silkeborg udstillede igen svagheden med for uskarpe afslutninger, og det blev kostbart. FCN fik en fantastisk start med mål af David Moberg Karlsson allerede i det fjerde minut, på en frispilning fra Gudi Thórarinsson, og det blev optakten til et kvarter, hvor FCN legede sig igennem gang på gang men aldrig lige fik sat sidste fodaftryk rigtigt. Martin Vingaard havde en god hovedstødschance på et forlænget hjørnesparksindlæg, men hans hovedstød ramte skævt. Og på en ripost efter skud fra David Moberg Karlsson kom Gudjon Baldvinsson lige akkurat for sent. Moberg spillede sprudlende i hele 1. halvleg og fulgte godt op på takterne fra de to foregående kampe. FCN burde have udnyttet overtaget til endnu et mål eller to, men i stedet kom Silkeborg frem til sit første hjørnespark i det 44. minut. Og efter sløset opdækning fik Silkeborg bugseret bolden helt tæt ind foran mål, hvor Morten Beck kunne kaste sig og tromle bolden i nettet til 1-1. Knap var bolden givet op, før et Silkeborg-indlæg blev rettet af, så en fri Morten Beck kunne score til 2-1. En skadet “Gudi” blev fra 2. halvlegs start afløst af Marcus Ingvartsen, og lidt senere blev også Uffe Bech sendt i spil. Han viste straks ny spirit, som forplantede sig til holdet, og da Uffe Bech i det 70. minut efter indlæg fra Martin Vingaard fik udlignet til 2-2 på et skud, som Silkeborgs keeper først klarede men derefter fumlede over stregen, blev resten af kampen en livlig slagudveksling. Både FCN og Silkeborg skabte muligheder, men det blev ved 2-2. Joshua John havde sidste FCN-forsøg med et godt skud to minutter inde i tillægstiden, men det blev reddet helt ude ved stolpen. Og tigrene kan kun takke sig selv for, at der ikke er tre point med hjem i bagagen fra Silkeborg. Alle point skulle have været pakket ned til hjemturen allerede ved pausen. Spillerne kunne i stedet takke de mange fans, der var taget til Silkeborg med Wild Tigers fanbussen og viste flaget under hele kampen. FCN fik virkelig en flot udebaneopbakning. Kampens gang minut for minut: Se HER Dagens detalje: Den leverede Uffe Bech, da han resolut flugtede til bolden på indlægget fra Martin Vingaard og udlignede til 2-2. Uffe Bech blev sat tilbage i forårsforberedelserne og måtte for kun fire uger siden gennem en operation i maven, men han er kampklar nu og fik comeback, da han blev sendt på banen i den sidste halve time. Og han scorede altså straks sit 8. sæsonmål. Lagde du mærke til: David Moberg Karlsson med målet til 1-0 scorede for tredje kamp i træk for FCN. Han blev 21 år i fredags, hvor han også blev valgt til Sveriges U/21 landshold, så det kører virkelig for den unge svensker i øjeblikket. Det var første gang i denne sæson, at FCN ikke vandt en kamp, hvor holdet var kommet foran 1-0. Hørt på spillergangen: FCN-keeper David Jensen var inden målet kort før pausen ikke passeret i over 300 minutter: – Det var er ærgerligt mål, de fik på hjørnesparket. Vi var ikke stærke nok til at afvise i duellerne, og han når at ramme bolden lige før mig helt inde på stregen. Det andet mål er også bittert, men man kan ikke gøre så meget ved, at de er så heldige med den afretning af indlægget. – Vi hænger selvfølgelig med hovederne nu over, at det ikke lykkedes at holde fast i en god stime. Vi tog herover for at vinde, og vi kom godt fra stat og dominerede totalt 1. halvleg. Vi skulle vel have scoret et mål eller to mere, men vi ved også, at Silkeborg kan spille fodbold og være farlige, hvis vi giver dem plads, og det var det, der skete til slut i 1. halvleg. – Heldigvis fik vi udligningen. Det er trods alt vigtigt, at vi ikke tabte, og så må vi kigge fremad herfra, siger David Jensen. Uffe Bech fik scoret sit første forårsmål kort efter, at han var kommet på banen: – Det var selvfølgelig dejligt at få scoret og at spille kamp igen efter fire måneders pause, og for mig var det et skridt på vejen mod formen fra efteråret. Men det er skuffende, at vi ikke fik sejren med hjem. Også træner Ólafur Kristjánsson ærgrede sig: – Vi er naturligvis ikke tilfredse med resultatet. Vi havde kontrol over hele 1. halvleg, og så snorksover vi sådan lige før pausen. Jeg savner mere krigerinstinkt, og at alle sætter en ære i at score flere mål, når chancerne er der, lød det fra FCN’s cheftræner Statistisk set: Boldbesiddelse:
Silkeborg: 41% – FCN: 59%
Skud:
Silkeborg: 12 – FCN: 11
Skud på mål:
Silkeborg: 3 – FCN: 6
Hjørnespark:
Silkeborg: 2 – FCN: 7 Matchfacts:

Superligaen, 22. runde, 22. marts 2015

Silkeborg-FCN 2-2 (2-1)
MÅL:
4. minut: 0-1 David Moberg Karlsson, assist Gudi Thorarinsson
44. minut: 1-1 Morten Beck Andersen
45. minut: 2-1 Morten Beck Andersen
70. minut: 2-2 Uffe Bech, assist Martin Vingaard
(efterfølgende ændret til officielt selvmål af keeper Thomas Nørgaard)
Tilskuere: 1.814
Dommer: Anders Poulsen
Advarsler: Putros og Jeppe Illum. Silkeborg samt Mario Ticinovic.FCN.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 David Jensen
3 Pascal Gregor
4 Andreas Maxsø
6 Lasse Petry
8 Patrick Mtiliga
9 Gudjón Baldvinsson  (ind i 62. minut 7 Uffe Bech)
10 Martin Vingaard
12 Joshua John
14 Gudi Thórarinsson (ind i 46. minut 30 Marcus Ingvartsen)
15 David Moberg Karlsson (ind i 81. minut 13 Oliver Thychosen)
23 Mario Ticinovic
På bænken uden at komme ind:
16 Alex Runarsson
21 Kristian Lindberg
27 Mathias Hebo
31 Adam Örn Arnarson