Sprudlende spil og sikker sejr til FCN

Kategorier


Vild FCN-jubel efter scoringen til 2-0 ved David Moberg Karlsson, og det kunne være blevet til mange flere FCN-scoringer. (Foto: Boesenfoto.dk)

Sprudlende spil og sikker sejr til FCN

FC Nordsjælland holder nærkontakt til toppen med en alt for lille sejr på 2-0 over FC Vestsjælland i en super underholdende kamp 

FC Nordsjælland er flyvende i Farum Park i øjeblikket, og FC Vestsjælland slap usædvanlig billigt med et 0-2 nederlag på en dag, hvor tigrene viste sprudlende angrebsspil og skabte chancer til en langt større sejr. Det var en stensikker 2-0 sejr, og indsatsen lover rigtig godt for resten af foråret. FCN holder med sejren nærkontakt til toppen i Alka Superligaen, og alle muligheder er åbne i spillet om medaljer og europæiske billetter. Efter 4-0 sejren sidst i Farum Park over SønderjyskE kan FCN nu se tilbage på to kampe, hvor forsvaret har lukket helt af, og angrebsspillet har været både opfindsomt og målfarligt. Mod FC Vestsjælland var skarpheden bare ikke helt på toppen, og derfor slap Slagelse-mandskabet billigt fra en kamp, hvor FCN havde 21 afslutninger. FCN fik ellers en slem forskrækkelse allerede efter et minuts spil, da Joshua John faldt omkuld efter en voldsom tackling på indersiden af knæet. Heldigvis kom hollænderen på benene igen efter behandling, og øjeblikket efter var David Jensen i målet vaks og reddede, da gæsternes græker Apostolos Vellios pludselig slap helt fri. Men herefter stod der FCN på det hele. Tigrene tog taktstokken og satte gæsterne under voldsomt pres. Det burde have givet et par scoringer, men Baldvinsson headede forbi på et godt indlæg fra Mario Ticinovic, og David Moberg Karlsson burde have scoret på to gode muligheder i hurtigt kontraspil. Den allerstørste chance for FCN-scoring fik Gudjon Baldvinsson på en ripost efter et godt skud fra Gudi Thórarinsson, men på helt tom mål sparkede Gudjon forbi kassen. Heldigvis fik han revancheret sig på fornemste vis i 1. halvlegs tillægstid, da han headede et perfekt indlæg fra Joshua John i kassen til 1-0. En super ballast for FCN til 2. halvleg, og her holdt FCN fast med stor tålmodighed i spillet men også blik for chancerne, når FC Vestsjælland blev fanget i ubalance. Flere gange blev gæsterne totalt udspillet, men kun én eneste gang lykkedes det FCN at score på alle chancerne. Til gengæld var det en helt fantastisk flot scoring af David Moberg Karlsson, der hamrede bolden i kassen fra spids vinkel på en stikning fra indskiftede Oliver Thychosen. Målet til 2-0 gav endnu mere ro og sikkerhed i FC Nordsjællands opspil, og sejren kom aldrig i fare. Nu gælder det for FCN om at holde fast og udnyttede den selvtillid, de to seneste kampe har givet hele truppen. Kan FCN hente tredje sejr i træk på søndag i Silkeborg, åbner det alle muligheder i den resterende del af foråret. Kampens gang minut for minut: Se HER Dagens detalje: Den leverede David Moberg Karlsson ved FC Nordsjællands anden scoring, da han snød FC Vestsjællands forsvar ved at tage et træk mod baglinjen i stedet for at afslutte første gang. Og næsten fra baglinjen hamrede den lynhurtige svensker så bolden ind til 2-0. Hørt på spillergangen: FCN-keeper David Jensen spillede en stor kamp med mange gode og sikre indgreb i feltet, og han var naturligvis glad for sit 2. clean sheet i træk: – Det var dejligt og noget, jeg har arbejdet med. Jeg har i nogle kampe været lidt for passiv i feltet, men frygten for at gribe ind længere fremme er væk nu. Jeg må også rose hele holdet for hjælpen. Fire back kæden stod fantastisk kampen igennem, og Maxsø taber vel ikke en eneste hovedstødsduel. – Det var sikkert spil hele vejen igennem, og eneste minus er vel, at vi ikke scorede fire fem mål. Gnisten er tændt, og nu skal vi sørge for at holde fast i Silkeborg om en uge. Vi kommer med to sejre som ballast, og det skal være en fed uge, så vi er toptændte i Silkeborg, siger David Jensen. Lasse Petry blev helt fortjent kåret til Man of the Match af VB Byggeindustri, og den lille midtbaneslider vandt rigtig mange af de hårde dueller på midtbanen og satte kreativt spil op: – Vi vidste godt, at der ville komme en masse duelspil på midtbanen, og heldigvis vandt vi de fleste dueller. Det er også noget, vi har fået bygget på og arbejdet meget med efter nederlaget til Randers. Selv om vi ikke er de største spillere, matchede vi dem rigtig fint i nærkampene i dag. – Det var dejligt at være tilbage på midtbanen, hvor jeg føler mig bedst tilpas. Og også vigtigt at få 90 minutter i benene. Jeg kan mærke, hvordan det hjælper på formen efter skadespausen. Nu skal vi bare fortsætte af samme spor. Ligaen er meget tæt, og vi er med i den sjove ende, fastslår Lasse Petry.  Statistisk set: Boldbesiddelse:
FCN: 60% – FC Vestsjælland: 40%
Skud:
FCN: 21 – FC Vestsjælland: 7
Skud på mål:
FCN: 10 – FC Vestsjælland: 2
Hjørnespark:
FCN: 10 – FC Vestsjælland: 6 Matchfacts:

Superligaen, 21. runde, 15. marts 2015

FCN-FC Vestsjælland 2-0 (1-0)
MÅL:
45. minut: 1-0 Gudjon Baldvinsson, assist Joshua John
68. minut: 2-0 David Moberg Karlsson, assist  Oliver Thychosen
Tilskuere: 3.243
Dommer: Peter Kjærsgaard-Andersen
Advarsler: Pascal Gregor. FCN.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 David Jensen
3 Pascal Gregor
4 Andreas Maxsø
6 Lasse Petry
8 Patrick Mtiliga
9 Gudjón Baldvinsson (ind i 64. minut 13 Oliver Thychosen)
10 Martin Vingaard
12 Joshua John
14 Gudi Thórarinsson (ind i 90. minut 21 Kristian Lindberg)
15 David Moberg Karlsson  (ind i 80. minut 30 Marcus Ingvartsen)
23 Mario Ticinovic
På bænken uden at komme ind:
16 Alex Runarsson
7 Uffe Bech
27 Mathias Hebo
31 Adam Örn Arnarson