Karlsson: Jeg vil gøre det bedst muligt for holdet

Kategorier


David Moberg Karlsson sprudlede sidst mod SønderjyskE med både assist til FC Nordsjællands første mål og en flot scoring til 3-0.

Karlsson: Jeg vil gøre det bedst muligt for holdet

– Det var dejligt at få scoret, og det giver naturligvis selvtillid, men jeg ved, at målene kun kommer af hårdt arbejde, så det er det, jeg har fokus på, siger David Moberg Karlsson

Inden denne sæsons start hentede FC Nordsjælland den kun 20-årige svenske angriber, David Moberg Karlsson, fra den engelske Premier League klub Sunderland, men efteråret bød ikke på det gennembrud, alle havde håbet på. Ti kampe, heraf de ni som indskifter, blev det til før vinterpausen, men her fra forårets start har David Moberg Karlsson været på banen fra første fløjt i alle tre kampe, og i den sidste mod SønderjyskE viste han for alvor sine store kvaliteter. Både en imponerende flot assist og den første scoring blev det til for det svenske talent med de fikse driblinger: – Det var naturligvis dejligt at få vist noget for fansene og få scoret et mål. Det var en hård tid for mig i efteråret, hvor jeg også var ramt af sygdom, men jeg har arbejdet rigtigt hårdt på at komme tilbage og ramme mit niveau. Nu føler jeg meget mere energi i hele kroppen, og jeg er glad for, at Ólafur viser mig tillid og stoler på mig. – Det hjælper på selvtilliden, og den kommer også af spilletid. Nu har jeg startet inde i alle forårets første tre kampe, og på den måde bliver man mere en del af det hele. Tit er det blevet lidt hektisk, når man kommer på banen i det sidste kvarter og gerne vil bidrage. Nu kan jeg tage det lidt mere afslappet og koncentrere mig om at arbejde hårdt og gøre det simple, indtil mulighederne kommer for at lave afgørende ting, siger David Moberg Karlsson. Afgørende driblinger diskede den fodrappe svensker dog op med allerede efter godt et kvarter mod SønderjyskE, hvor han efterlod sine oppassere som saltstøtter, mens han suste afsted og fra baglinjen serverede til scoring for Joshua John. Han gentog kunststykket lidt efter med endnu et flot oplæg, der dog ikke blev udnyttet, og i 2. halvleg satte David Moberg Karlsson så sit endelige stempel på matchen med en stribe ”step over” driblinger og en klinisk afslutning i det lange hjørne til 3-0. – Jeg har studeret Uffe Bech meget i efteråret, og det er virkelig en spiller, jeg ser op til. Uffe arbejder altid stenhårdt, indtil der bliver plads til at gøre noget ekstraordinært, og jeg prøver hele tiden at blive en holdspiller som ham. Målene kommer kun af hårdt arbejde, og det er det, jeg har fokus på. Jeg vil gøre det bedst muligt for holdet. – Step over finten lærte jeg ved at studere Ronaldo, som var mit idol, da han spillede i United. Den er meget effektiv, men den skal selvfølgelig ikke bruges for meget. Det skal ikke kun være underholdning men også være en mening med driblingen, så det gælder om at variere mellem at gøre det simple eller prøve udfordringen, siger David Moberg Karlsson. – Jeg har lavet gode træninger, hvor jeg har fået vist, hvad jeg kan, men det er da super dejligt nu også at have præsteret i en kamp foran hjemmepublikum. Men jeg ved også, at det bliver hårdt arbejde igen i næste kamp mod FC Vestsjælland. – Jeg skal også blive bedre til at score på chancerne. Efterhånden som vi lærer hinanden bedre at kende, får jeg også taget flere af de rigtige løb og er kommet til nogle chancer, som jeg skulle score på, bl.a den superpasning, Mario sendte ind til mig. Meget kan stadig blive bedre, og jeg arbejder hele tiden på at lære, siger David Moberg Karlsson. Han fylder 21 år på fredag 20. marts, og kan han mod FC Vestsjælland genfinde takterne fra sidste weekend, kan det blive alle tiders fødselsdagsgave både til ham selv, holdet og publikum i Farum Park.