John: Vi har fået Silkeborgs advarsel

Kategorier


Joshua John har gode minder fra kampene mod Silkeborg, men han forventer langtfra noget let opgave på søndag. (Foto: Boesenfoto.dk)

John: Vi har fået Silkeborgs advarsel

FC Nordsjællands spillere undervurderer ikke Alka Superligaens bundprop, for Silkeborgs flotte sejre på det seneste gør indtryk, fastslår Joshua John før søndagens kamp i Silkeborg.

For FCN-angriber Joshua John bringer det gode minder frem, når modstanderen på søndag er Silkeborg, for det var netop i en kamp mod Silkeborg, den flyvende hollænder satte et fodaftryk, der vil blive husket længe i Superliga-historien. FC Nordsjælland lejede Joshua John fra FC Twente den 2. august 2012. To dage senere fik han sin debut med tigeren på brystet i de sidste otte minutter af udekampen mod AaB, og her markerede John sig med det samme med den udlignende scoring til 1-1. Men det var i næste kamp hjemme mod Silkeborg ugen efter, at Joshua John skabte mirakler. I løbet af kun 36 minutter nettede Joshua John fire gange, og med kun 44 minutters spilletid i dansk fodbold havde han altså med fem scoringer gjort sig til topscorer i Superligaen. FCN vandt kampen over Silkeborg med 6-1 og tangerede dermed klubbens største sejr i Superligaen nogensinde. – Det er selvfølgelig dejlige minder for mig, og jeg tænker da på det, når vi møder Silkeborg. Men det kan ikke bruges til noget i forhold til den kamp, vi skal spille på søndag. Selv om Silkeborg ligger i bunden, må vi endelig ikke undervurdere dem, og Silkeborg har jo også afsendt to advarsler her i de seneste kampe i Superligaen. – Det er et par flotte sejre, Silkeborg har leveret, og vi skal være toptændte til opgaven på søndag, for den kamp er utrolig vigtig for vores muligheder i resten af sæsonen. Hvis vi vinder i Silkeborg er vi for alvor med, hvor det er sjovt. Og det er altid ekstra spændende at kunne nå noget i toppen, så jeg håber virkelig, vi spiller op til vores bedste siger Joshua John.  Han glæder sig over, at FCN også har fået en masse selvtillid i de to seneste kampe, der begge er vundet med en samlet målscore på 6-0, og Joshua John tror på, at holdets positive udvikling kan fortsætte: – Sejre betyder altid ekstra selvtillid, og jeg synes, vi er ved at finde os til rette med de nye på holdet. I de to seneste kampe har forsvaret stået stærkt og lidt højere oppe på banen. Det betyder meget for vores angrebsspil, for det gør det muligt at komme lidt hurtigere afsted fremefter, når vi erobrer bolden. – Vi har masser af speed i front, og midtbanen er blevet bedre til hurtigt at finde pladsen til de chanceskabende stikninger. Både mod SønderjyskE og Vestsjælland var der en rigtig god forbindelse mellem alle kæderne, og det kommer jo også af, at vi lærer hinanden bedre at kende. – Når man vinder, spiller man mere frit, og det håber jeg, vi kan udnytte i Silkeborg, men det kræver, at vi er topklar fra start, for det første mål er så vigtigt i hver eneste kamp. Kommer man foran bliver det hele så meget lettere, og vi må endelig ikke komme bagud i Silkeborg, siger Joshua John, der ligesom David Moberg Karlsson på den anden fløj har masser af hurtighed at byde ind med. – Både “Mo” og jeg har speed til at udfordre, og vi bytter position flere gange i løbet af kampene. Som udgangspunkt vil jeg helst spille i venstre side, men det giver også noget positivt i perioder at skifte over på højrekanten, så forsvaret ikke kan vænne sig til at dække op på en bestemt måde. Den bevægelighed har “Mo” jeg haft glæde af i de seneste par kampe, siger Joshua John. Søndagens kamp i Silkeborg spilles allerede kl. 13.00, og kampen vises på TV3 Sport 1.