Fire år siden Lyngs rekordhurtige scoring

Kategorier


Emil Lyng nåede kun at spille fire kampe med tigeren på brystet i foråret 2011, og lynscoringen mod Esbjerg blev hans eneste mål for FCN. (Foto: Boesenfoto.dk)

Fire år siden Lyngs rekordhurtige scoring

Målet af Emil Lyng for FC Nordsjælland mod Esbjerg efter kun ni sekunders spil i Farum Park 20. marts 2011 er fortsat Superligaens klart hurtigste

Den 20. marts er blevet én af mærkedagene i FC Nordsjællands historie. På den dato for fire år siden nåede publikum i Farum Park slet ikke at sætte sig på deres pladser, før Emil Lyng havde fået nettet til at blafre med en træffer efter kun ni sekunders spil. Det er fortsat den hurtigste scoring i hele Superligaens historie, og målet blev scoret mod Esbjerg, som netop er Emil Lyngs nuværende klub. Scoringen var resultat af en indøvet detalje, hvor FCN efter at have givet bolden op straks sparkede den op mod en fremadstormende Morten Nordstrand. Detaljen var prøvet før uden held, men denne gang fik “Nord” fat i bolden og driblede sig fri til skud. Det blev reddet, men riposten var Emil Lyng hurtigst på og hamrede bolden i kassen til 1-0. Se målet HER. Det blev også Emil Lyngs eneste mål for FCN i den korte periode, han havde i klubben. Emil Lyng blev hentet til på en lejekontrakt 26. januar 2011 fra den franske klub Lille og nåede kun fire kampe for FCN, før han blev skadet og lejekontrakten udløb ved sæsonafslutningen. Det er i øvrigt også FC Nordsjælland, der har scoret historiens næsthurtigste mål i Superligaen for under et år siden. Det skete den 11. maj 2014, da Emiliano Marcondes nettede til 1-0 i Viborg efter kun 14 sekunders spil. Lynmål er altså ved at blive en FCN-specialitet.