FCN skabte eufori og målfest i Farum Park

Kategorier


Joshua John har scoret og tiljubles af holdkammeraterne. (Foto: Boesenfoto.dk)

FCN skabte eufori og målfest i Farum Park

På en fremragende holdindsats nedkæmpede FCN det formstærke mandskab fra SønderjyskE og storsejrede 4-0

SønderjyskE kom til Farum Park som ét af Superligaens mest formstærke hold og med kun tre nederlag i hele turneringen, men gæsterne fik smæk, så det kunne mærkes mod et toptændt FCN-mandskab. Tigrene skabte eufori på hjemmebanen med en målfest og storsejr på 4-0. Basis for den vanvittigt vigtige sejr var en fornem holdpræstation, hvor samtlige mand fra første fløjt var fokuseret på igen at komme på sejrssporet efter en skidt forårsstart. Efter godt et kvarter sprintede David Moberg Karlsson fra alle på højrekanten og spillede fladt ind foran mål fra baglinjen, hvor Joshua John kom stormende til og scorede til 1-0 fra nært hold. Det første mål blev meget afgørende for kampens videre forløb. FCN fik selvtillid, og David Moberg Karlsson sprudlede i det fremadrettede spil. Efter godt en halv time tog den unge svensker igen en tur langs baglinjen og spillede Hans Mulder helt fri, men desværre sendte hollænderen bolden forbi mårammen. FCN gik til pausen med en hårdt tilkæmpet men fortjent 1-0 føring, og selv om SønderjyskE forsøgte sig med endnu mere fysik fra 2. halvlegs start, stod FCN-forsvaret solidt og afviste alle de lange indkast, som var gæsternes eneste reelle våben. Et par gange var det tæt på at lykkes, men så var David Jensen vaks i målet. Og i 2. halvlegs 73. minut kom målet til 2-0, der definitivt pumpede al luft ud af gæsterne og boostede tigrene til en fantastisk slutspurt. Joshua John sprintede fra alle og rundede Kanstrup i flot stil, inden han med køligt overblik lagde bolden i nettet. Så kunne FCN det hele, og der var nærmest euforisk stemning til sidst i Farum Park, da David Moberg Karlsson tog en ny solotur ti minutter før tid og knaldede bolden i kassen til 3-0. Indskiftede Oliver Thychosen lukkede festen med et fremragende mål til 4-0, da han i det 83. minut smart løftede bolden over Marin Skender og i kassen til 4-0. De sidste minutter blev ren olé olé fodbold på vejen mod forårets første sejr. Med de tre point holder FCN kontakt til toppen, og nu har alle fået ny selvtillid og energi på tanken til næste kamp, som allerede er på søndag kl. 14.00 i Farum Park mod FC Vestsjælland. Kampens gang minut for minut: Se HER Dagens detalje: Den leverede David Moberg Karlsson ved FC Nordsjællands første scoring, da han rundede to mand på baglinjen, inden bolden blev spillet ind til Joshua Johns lette scoring. Erik Marxen må stadig være lidt rundtosset efter Karlssons kunster. Hørt på spillergangen: Der var naturligvis stor glæde i FC Nordsjællands omklædningsrum efter storsejren over SønderjyskE. Martin Vingaard udtrykte det således: – Det var lige, hvad vi havde brug for. Der blev arbejdet igennem af samtlige mand, og det viser bare, hvad der skal til. Det er det, vi har hungret efter. – Det er befriende, at vi får scoret første mål i kampen. Det betyder så meget, og gjorde det meget lettere for os i resten af kampen. Det var virkelig en holdindsats, og vi havde brug for, at alle mand præsterede. Stort cadeau til hele truppen for indsatsen, lyder det fra Martin Vingaard. For Gudi Thórarinsson var den første sejr med tigeren på brystet også en forløsning: – Det er en fantastisk følelse, vi alle sidder med lige nu. Som ny spiller i klubben betyder sådan en sejr rigtig meget. Især som 2. halvleg udviklede sig føltes det rigtig dejligt. – Vi vidste godt, at der er masser af kvalitet i truppen, og så er det kun et spørgsmål om tid, før tingene lykkes. Vi skal lige lære hinanden at kende og have alle detaljer på plads, så skal det nok blive godt. Kampen i dag viste, at vi er på vej, siger Gudi Thórarinsson. Statistisk set: Boldbesiddelse:
FCN: 60% – SønderjyskE: 40%
Skud:
FCN: 8 – SønfderjyskE: 11
Skud på mål:
FCN: 5 – SønderjyskE: 3
Hjørnespark:
FCN: 1 – SønderjyskE: 6 Matchfacts:

Superligaen, 20. runde, 7. marts 2015

FCN-SønderjyskE 4-0 (1-0)
MÅL:
16. minut: 1-0 Joshua John, assist David Moberg Karlsson
73. minut: 2-0 Joshua John, assist Patrick Mtiliga
79. minut: 3-0 David Moberg Karlsson, assist Mario ticinovic
83. minut: 4-0 Oliver Thychosen, assist Patrick Mtiliga
Tilskuere: 2.389
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
Advarsler: Andreas Maxsø. FCN.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 David Jensen
3 Pascal Gregor
4 Andreas Maxsø
6 Lasse Petry
8 Patrick Mtiliga
9 Gudjón Baldvinsson (ind i 46. minut 23 Mario Ticinovic)
10 Martin Vingaard
12 Joshua John
14 Gudi Thórarinsson
15 David Moberg Karlsson  (ind i 84. minut 21 Kristian Lindberg)
19 Hans Mulder (ind i 58. minut 13 Oliver Thychosen)
På bænken uden at komme ind:
16 Alex Runarsson
27 Mathias Hebo
28 Nicklas Mouritsen
30 Marcus Ingvartsen