FCN har Superligaens yngste trup

Kategorier


Marcus Ingvartsen blev 19 år i januar og har som yngste mand i FCN-truppen spillet med i begge forårets første to kampe. (Foto: Boesenfoto.dk)

FCN har Superligaens yngste trup

Med en gennemsnitsalder på kun 22,9 år er FCN-truppen halvandet år yngre end den næstyngste trup fra Brøndby

Der har været stor fornyelse i FC Nordsjællands spillertrup i de seneste par sæsoner. Mange talentfulde spillere fra sidste sæsons U/19 mandskab blev inden denne sæsons start rykket op i Superligatruppen. Og her i vinterpausen har FCN sagt farvel til flere af de spillere, der har haft mange kampe med tigeren på brystet. Det betyder også, at de 23 spillere i den nuværende FCN-trup udgør den klart yngste spillerstab i hele Alka Superligaen. Tipsbladet har opgjort gennemsnitsalderen for hele truppen hos samtlige 12 klubber, og FC Nordsjælland er med en gennemsnitsalder på kun 22,9 år halvandet år yngre i gennemsnit end den næstyngste trup fra Brøndby. Se hele tabellen herunder. Lørdagens modstander fra SønderjyskE har den tredje ældste trup med en gennemsnitsalder på 26,9 år, altså præcis fire år højere pr. spiller end FC Nordsjælland. Det er således fremtidens hold, FCN er ved at opbygge, og derfor er der god grund til stor tålmodighed. Rutine og kendskabet til hinanden skal opbygges over længere tid, og svingende resultater og præstationer er naturligt for så ungt et mandskab. Kom og følg FC Nordsjællands unge hold mod rutinerede SønderjyskE i Farum Park på lørdag kl. 17.00. Du kan hente din billet online HER

Hold

Spillere i truppen

Gennemsnitsalder

FC Nordsjælland

23

22,9

Brøndby IF

23

24,5

Silkeborg IF

21

24,7

OB

26

24,8

AaB

25

24,9

FC Midtjylland

27

25,3

Esbjerg fB

23

25,8

Randers FC

23

26,0

FC København

26

26,1

SønderjyskE

23

26,9

Hobro IK

23

27,7

FC Vestsjælland

25

27,7