Òlafur før Beograd: Fokus på de offensive mønstre

Kategorier


Patrick Mtiliga i aktion til fredagens træning – foto: fcn.dk

Òlafur før Beograd: Fokus på de offensive mønstre

FC Nordsjælland spiller kl. 16.00 (dansk tid) i dag, lørdag første træningskamp i Tyrkiet, hvor modstanderen er serbiske OFK Beograd.

Cheftræner Ólafur Kristjánsson har for første gang truppen samlet på træningslejr, og med mange nye ansigter i truppen har netop træningen været et vigtigt parameter. –  Tiden på træningsbanen har været meget vigtigt for os, vi skal have aftalerne på plads. Trænerteamet er nyt, og flere af spillerne er nye. Og selvom stilen i FCN er totalt afklaret, så er der småting i spillet, som hele tiden skal udvikles, og det skal spillerne lære, og det gør de kun ved mange timer på træningsbanen, fortæller cheftræneren. Serbiske OFK Beograd er placeret som nummer 6 i den bedste serbiske række. En liga, som har den yngste gennemsnits alder i Europa. –  Ungt serbisk hold,  jeg forventer, at de er dygtige på bolden. Derudover kender vi ikke så meget til dem, hvilket er helt bevidst, da vi har langt mere fokus på vores eget spil end på modstanderen. Vi skal se, at de ting, vi har arbejdet med på træningsbanen, begynder at tegne sig i kampene også, siger Ólafur. FCN ankom onsdag, hvor holdet trænede ganske let efter en lang rejse-dag. Torsdag stod den på tre træningspas, og fredag på et enkelt, inden det så i dag, lørdag, byder på kamp kl. 16.00 dansk tid. – I dag bliver det de offensive mønstre, som skal trænes, gennembrudene og afslutningsspillet. Vi brugte den første uges tid i det nye år omkring forsvarsspillet. I efteråret var der fokus på presspillet, og nu kigger vi på de offensive mønstre. Vi kommer nok til at prøve spillere på forskellige pladser, uden det dog skal forstyrre holdets rytme. Vi skal vide, hvem der kan overtage andre pladser, så vi har plan B klar. Vi skal være så godt forberedt som muligt, til vi starter igen, slutter cheftræneren. Kampen kan ikke følges på TV eller livestream, men vi live-opdaterer på Twitter. Du kan finde FCN’s officielle Twitter profil HER.