Målmænd på skovtur som alternativ træning

Kategorier


De unge målmænd havde en lærerig weekend i skoven.

Målmænd på skovtur som alternativ træning

Ungdomsmålmændene fra U13-U17 i FCN/Farum Elite var i weekenden på fællestur til Rude skov med målmandstræner Henrik Geertsen

Normalt er en målmand på skovtur ikke det fedeste for et fodboldhold, men sådan var det faktisk i denne weekend, hvor Henrik Geertsen, målmandstræner for FCN/Farum Elite årgang U/13 til U/17 tog alle sine målmænd ud på en 26 timer lang udflugt til Rude Skov. Det var både en slags ryste sammen tur for alle de unge målmandstalenter samt en alternativ form for træning. Henrik Geertsen fortæller om den vellykkede tur: – Turen havde til formål at skabe en fælleskultur for dem, samt muligheden for at lære hinanden bedre at kende. Den havde ligeledes til formål at anskueliggøre kommunikation og overblik på en anden måde, som også kunne relateres til deres arbejde på banen. – Turen var henlagt til Rude skov i Nordsjælland, og målmændene skulle selv finde vej frem til shelterpladsen, hvor overnatningen skulle finde sted. De blev delt ind i to teams, hvor de skulle løse de opgaver, de blev stillet undervejs. – Det viste sig relativt hurtigt, at det med at finde vej gennem skoven ikke voldte de store kvaler, da der var nogen, som tog ansvar og ledte resten af gruppen sikkert frem. Dagen gik med indretning på shelterpladsen og løsning af opgaver, og selv om vejret ikke viste sig fra sin tørre side, var humøret hele tiden højt omkring et bål med en varm kop kakao. Efter en nat i soveposer var det op og ud og løbe for at få varme i kroppen. – Jeg er sikker på, at når røglugten fra tøjet er aftaget, kan de se tilbage på gode 26 timer sammen, hvor de både har lært noget anderledes og ikke mindst lært hinanden at kende, lyder det fra en tilfreds Henrik Geertsen, der nu arbejder videre med de unge målmænd i de vante omgivelser på træningsbanen.