FCN sejrede i første test i Tyrkiet

Kategorier


Startopstillingen mod OFK Beograd – foto: fcn.dk

FCN sejrede i første test i Tyrkiet

Andreas Maxsø sikrede med sit første mål i FCN-trøjen en 1-0 sejr mod serbiske OFK Beograd.

Det serbiske mandskab leverede en stærk præstation, og specielt i 1.halvleg fik de med højt pres stresset FCN-opspillet. Alligevel kom kampens enlige scoring i indledningen af kampen. Gudmundur Thórarinsson slog et af mange gode frispark ind i feltet. Målmanden parerede bolden, hvorefter Gudjón Baldvinsson hurtigt var over bolden og sendte den ind i feltet igen, hvor Andreas Maxsø kom højest på bagerste stolpe. Her headede han lige akkurat bolden ind over stregen, selvom den serbiske forsvarer var tæt på at sparke bolden væk. 1.halvlegs forløb var meget lige, hvor Beograd fik testet Alex Runarsson en enkelt gang med et langskud, som islændingen dog sikkert tog sig af. FCN forsøgte gang på gang at spille igennem det serbiske pres, og de gange hvor det lykkedes, gav det gode muligheder. Det blev dog ikke til de helt store chancer i 1.halvleg. Chancerne manglede dog ikke i 2.halvleg, hvor først Mario Ticinovic fik en stor hovedstødschance efter flot indlæg fra Joshua John. Det blev dog blokeret af en serbisk forsvarsspiller på stregen. Bare minuttet efter var John igen på spil, da han slap fri af en tackling fra den serbiske anfører. Johns afslutning blev dog snuppet af målmanden med foden. I det 70 minut smækkede Thórarinsson bolden på stolpen efter en clearing fra det serbiske forsvar, en afslutning som målmanden ikke var i nærheden af. Oliver Thychosen var kommet på banen i det 60 minut, og han leverede en flot aktion, da han afdriblede tre serbere og spillede Marcus Ingvartsen helt fri med målmanden, men den flade afslutning blev reddet. Men der var flere FCN-chancer i vente efter, at tigerne havde overtaget kampen fuldstændig. Med kun 5 minutter tilbage fik Ingvartsen holdt to serbere væk, og til sidst spillede han indskiftede Kristian Lindberg fri foran mål, men igen var den serbiske målmand på rette sted. Endnu et godt frispark fra Thórarinsson i 90 minut blev farligt, da Kristian Lindberg headede bolden lige over mål. Det blev ved den enlige scoring fra Andreas Maxsø i det 6. minut i en kamp, hvor FCN-holdet viste en stærk defensiv base. Facts:
FC Nordsjælland-OFK Beograd, 7.februar i Tyrkiet kl.16.00. Resultat: 6 min. 1-0, Andreas Maxsø. Startopstilling: Alex Runarsson
Mario Ticinovic (60’ Oliver Thychosen)
Pascal Gregor
Andreas Maxsø
Patrick Mtiliga (70’ Nicklas Mourtisen)
Martin Vingaard (70’ Hans Mulder)
Gudmundur Thórarinsson
Emiliano Marcondes (46’ Mathias Hebo)
Joshua John (70’ Kristian Lindberg)
David Moberg Karlsson (46’ Adam Arnarson)
Gudjón Baldvinsson (60’ Marcus Ingvartsen)