FC Nordsjælland sælger ’AC’ til Serie A

Kategorier


Anders ’AC’ Christiansen kom til FC Nordsjælland for to et halvt år siden og nåede 83 kampe med tigeren på brystet.

FC Nordsjælland sælger ’AC’ til Serie A

FCN, italienske A.C. Chievo Verona og Anders ’AC’ Christiansen er blevet enige om en aftale, der sender landsholdsspilleren til Italien med øjeblikkelig virkning

Jan Laursen fra den sportslige afdeling udtaler: – Vi vil savne AC både på og uden for banen, men samtidigt glæde os over, at vores hårde kamp for at trække ham til klubben har udmøntet sig i Champions League og Europa League kampe, landsholdsdebut, medaljer og så i denne sæson et gennembrud på en ny position. Når så mange delmål opnås, så vil der komme interesse fra større ligaer, og AC valgte bl.a. FCN for at kunne dygtiggøre sig til en udlandskarriere. Derudover har han været både tålmodig og loyal over for FCN og accepterede i sommers, at timingen ikke var optimal, da der også var bud efter ham fra udlandet. – Nu glæder vi os over, at vi har et miljø og trænere som for tredje gang på 1,5 år har udviklet en spiller til en top 5 liga i Europa. Det er bl.a. det som også i årene fremover vil gøre FCN attraktiv for de bedste unge danske spillere. Vi tror og håber på, at AC vil udvikle sig yderligere i Serie A, og forhåbentlig ser vi ham igen, når karrieren en dag måske atter byder på dansk fodbold, siger Jan Laursen. 24-årige Anders ’AC’ Christiansen glæder sig over den nye udfordring efter det flotte efterår. – Jeg har altid haft en ambition om at prøve mig af i en af de store ligaer og spille nogle af de store kampe, og nu er muligheden kommet og det er jeg selvfølgelig super stolt over. Jeg glæder mig til at kunne teste mig af på det niveau og på den måde blive en klogere og bedre fodboldspiller. Jeg ved, at der vil være en indkøringsfase, når man kommer til et nyt land, hvor man skal lære sproget, ligaen, holdkammeraterne og taktikken, så jeg er helt indstillet på, at det vil tage tid at blive fuldt integreret, siger AC. – Der skal lyde en stor tak til FCN for i første omgang at give mig chancen i klubben og nu at sende mig videre. Klubben har været super professionel, og træningsmiljøet har været fremragende, og det har været med til at udvikle mig til en langt bedre spiller. Trænere og holdkammerater er jeg taknemmelig for at gøre mig bedre hver dag på træningsbanen og i kampene,  og så siger jeg også tak til fansene som altid har bakket mig op, fortæller Anders Christiansen. Anders ’AC’ Christiansen nåede at spille 83 kampe og scoret 7 mål, hvor 16 af disse kampe har været i pokalen og Europa. Derudover står midtbanespilleren noteret for 23 ungdomslandskampe, 1 ligalandsholdskamp og 1 A-landskamp.