FC Nordsjælland køber Gudmundur Thórarinsson

Kategorier

FC Nordsjælland køber Gudmundur Thórarinsson

Den islandske midtbanespiller tiltræder på en 3,5-årig kontrakt, og kan allerede lørdag komme i aktion når FCN spiller årets første træningskamp.

Jan Laursen fra den sportslige ledelse: – Først og fremmest skal vi glæde os over at have købt og tilknyttet endnu en dygtig ung nordisk spiller, der passer godt til vores spillestil, DNA og miljø. Vi får en sulten spiller på et godt tidspunkt i hans karriere, hvor han har fået givtig erfaring som stamspiller gennem flere sæsoner og har spillet både U/21 og A-landskampe. Der skal lyde en stor tak til både Gudmundur og Sarpsborgs ledelse for et godt og professionelt forløb, hvor alle parter på bedste vis bidrog og løste en svær situation, så skiftet kunne komme i stand i dette transfervindue, siger Jan Laursen. Thórarinsson er en spiller som cheftræner Ólafur Kristjánsson har et indgående kendskab til: – Det er en venstrebenet midtbanespiller, som kan spille 8’er, 10’er eller 6’er på sigt, når han lærer vores måde at spille på. Han er teknisk dygtig, og meget villig til at lytte og lære. En meget spændende spiller med et stort potentiale, som også kan give os nogle nye værktøjer på bl.a. dødbolde og spark fra distancen. Han skal selvfølgelig vænne sig til den måde vi spiller og gør tingene på, men med hårdt arbejde på træningsbanen sammen med holdkammeraterne, så er der alle forudsætninger for en spændende fremtid sammen, fortæller cheftræneren. Gudmundur Thórarinsson spillede fuld tid i de to playoff kampe om kvalifikation til U/21 EM i efteråret mod Danmark. – Jeg glæder mig rigtig meget til at blive en del af truppen, og det er en spændende mulighed jeg har fået her med FC Nordsjælland. Jeg har kun hørt godt om holdet, og den måde som klubben ønsker at spille fodbold på. Det passer godt til mig at være boldbesiddende og samtidig energisk i presspillet, fortæller Thórarinsson. – Det handler om hele tiden at udvikle sig som spiller, og det er jeg helt overbevist om, at jeg vil gøre her i FC Nordsjælland. Klubben virker super professionel og faciliteterne er i top. Jeg glæder mig til at komme i gang, og møde mine nye holdkammerater og de øvrige folk i klubben, siger den nye islænding. Gudmundur Thórarinsson deltager allerede i dag lørdag i træningskampen mod IFK Göteborg i Sverige kl.14.00. Facts: Navn: Gudmundur Thórarinsson
Alder: 22 år
Nationalitet: Island
Højde: 1,83 m
Position: Midtbane
Tidligere klubber: Selfoss, ÍBV og Sarpsborg 08
Landskamp: 2 A-landskampe og 31 U-landskampe