U/19 sikrede førstepladsen med en sejr

Kategorier


På en solrig decemberdag i Farum Park scorede Adnan Mohammed to gange for FCN, som vandt 3-2 over Esbjerg og dermed fastholder førstepladsen i U/19 Ligaen vinteren over.

U/19 sikrede førstepladsen med en sejr

FCN U/19 vandt 3-2 over Esbjerg og kan holde juleferie som nr. 1 i Ligaen, mens FCN U/17 desværre mistede sin førsteplads med et nederlag på 1-2 til Esbjerg på en scoring kort før tid

U/19 Liga FCN-Esbjerg 3-2 (1-1)
Mål: 7. minut 0-1. 14. minut 1-1 Adnan Mohammed. 48. minut 2-1 Adnan Mohammed. 52. minut 2-2. 60. minut 3-2 Mathias Jensen. Der var stor jubel i FC Nordsjællands omklædningsrum efter sidste fløjt i lørdagens hjemmekamp mod de forsvarende danske U/19 mestre fra Esbjerg. FCN vandt fortjent 3-2 i tæt og spændende kamp, der fik en nervepirrende afslutning. Og dermed fastholder FCN-drengene førstepladsen i U/19 Ligaen foran FC Midtjylland vinteren over. Kampen fik ellers den værst tænkelige start for de unge tigre, da et tændt vestjysk gæstemandskab bragte sig i spidsen efter kun syv minutters spil, hvor de alt for let fik spillet sig ned bag forsvarskæden og scorede et flot mål. FCN svarede dog hurtigt igen, da Souheib Dhaflaoui energisk fik tacklet bolden fra en Esbjerg-spiller og hen til Adnan Mohammed, der straks satte direkte kurs mod målet og udlignede efter en fiks solotur med bolden. Det blev ved 1-1 i 1. halvleg, selv om Oliver Miltoft var tæt på at score med et resolut skud efter servering fra Souheib Dhaflaoui. FCN fik aldrig helt den vante styring over kampen i 1. halvleg, men det blev klart bedre efter pausen, hvor en hurtig scoring også hjalp på spillehumøret. Det var igen Adnan Mohammed, der scorede for FCN i det 48. minut, da han smart fik drejet et perefkt indlæg fra Benjamin Lund i kassen til 2-1. Den føring holdt dog ikke længe, for kun fire minutter senere kun Esbjerg igen udnytte alt for maget plads i bagrummet til et gennemspil og udligning til 2-2. Heldigvis holdt de unge FCN-spillere fast i det initiativ og overtag, de havde tilkæmpet sig, og den fortjente belønning kom efter en times spil, da anfører Mathias Jensen scorede til 3-2 med et fladt skud efter endnu en energisk bolderobring på midten af banen. FCN havde chancerne til at udbygge føringen, men i stedet blev afslutningen kaotisk, da Esbjerg kastede alt frem i de sidste tre minutter og kom til flere farlige afslutninger. To gange måtte keeper Thomas Gall redde sit mandskab med mirakelredninger på målstregen, før de tre fortjente point var sikret. Cheftræner Morten Karlsen havde også kun ros til hele mandskabet for indsatsen: – Det var en spændende kamp, og Esbjerg har et godt hold, men det har vi heldigvis også. Drengene løser opgaven fint i dag og har et godt udtryk på banen, især i 2. halvleg, hvor vi får stabiliseret defensiven. – De skal have kæmpe ros for alt det daglige arbejde ved træningen, som ligger til grund for den her førsteplads ved vinterpausen. De er altid dedikerede og presser hinanden hårdt. De vil det alle sammen så meget og er der hele tiden for hinanden. – Nu kan vi se tilbage på et efterår med 10 sejre ud af 12 mulige og som ubesejret, fordi alle investerer så meget i holdet og arbejder knaldhårdt for helheden. Nu kan alle holde en velfortjent pause, men straks efter nytår tager vi fat på at være topforberedt til et spændende forår, lyder det fra Morten Karlsen. U/19 Liga FCN-Esbjerg 1-2 (1-1)
Mål: 10. minut 0-1. 28. minut 1-1 Victor Nelsson. 77. minut 1-2. Desværre havde FCN U/17 ikke helt samme tur i den som U/19 i den efterfølgende kamp mod Esbjerg, selv om kampbilledet i 1. halvleg tegnede sig nogenlunde på samme måde. En hurtig føring til gæsterne fra Esbjerg, og en udligning af FCN inden pausen. Efter en god Esbjerg-start overtog FCN initiativet, og udligningen i det 28. minut var resultat af et særdeles flot gennemspillet angreb, hvor Martin Freese smart gled fri ved bajlinjen og serverede skråt bagud til Victor Nelsson, der hamrede bolden i kassen til 1-1. FCN sluttede 1. halvleg fint af uden dog at få udbytte af spilovertaget. Det energiske arbejde blev fortsat efter pausen, hvor FCN tiltvang sig klart spilovertag og flere gange havde optræk til et føringsmål. Men det blev ved nærved og næsten for FCN, og mod kampens slutning var det som om, at koncentrationen sivede væk, og Esbjerg havde flere kræfter. Det udnyttede gæsterne til sejrsmålet kun tre minutter før tid, og Esbjerg overtager dermed førstepladsen i U/17 Ligaen for næsen af tigrene vinteren over. Lidt ærgerlig slutning på et ellers fornemt efterår af FCN. Cheftræner Kasper Kurland ser da også optimistisk fremad, efter at skuffelsen har lagt sig: – Det var et bittert og unødvendigt nederlag, men overordnet har efteråret været flot og over alles forventninger, så det skal ikke tage noget fra det samlede indtryk og udvikling. – Vi tager kampen op i foråret og sætter jagten ind på Esbjerg, siger Kasper Kurland.