Maxsø på U/21: God mulighed for at vise sig frem

Kategorier


Både Andreas Maxsø og Pascal Gregor, der her løber på banen til kamp i Farum Park lige bag Søren Christensen, er med i U/21 landsholdstruppen til januar-turen til Tyrkiet.

Maxsø på U/21: God mulighed for at vise sig frem

FC Nordsjælland har fire spillere på det U/21 landshold, som skal på træningstur til Tyrkiet i januar

Hele fire spillere fra FC Nordsjællands Superligatrup kunne storsmile, da U/21 landstræner Jess Thorup i dag satte navne på den trup, han tager med sig til Tyrkiet fra den 19. til den 28. januar. Det er en U/21 trup med henblik på den kommende EM-kvalifikation, så der er kun udtaget spillere fra årgang 94 og yngre, som alle kan spille U/21 helt frem til 2017, og FC Nordsjælland er den klub, der har fået flest spillere udtaget. Fra FCN deltager årgang 94 spillerne Andreas Maxsø og Pascal Gregor, Emiliano Marcondes fra årgang 95 samt som den eneste årgang 96 spiller i truppen Marcus Ingvartsen. Brøndby og AaB har hver tre spillere med, mens Esbjerg og FC Midtjylland er repræsenteret med to spillere.  Andreas Maxsø har kun én gang tidligere optrådt i nationaldragten, da han i februar 2013 fik en venskabskamp mod England for U/19 på sit CV. Nu åbner der sig måske nye muligheder: – Det er en dejlig overraskelse. Jeg havde selvfølgelig håbet på at komme i betragtning, og det bliver rigtig fedt nu at få lejlighed til at vise sig frem i forhold til det kommende U/21 landshold. – Det er også ekstra sjovt, at vi er fire mand med fra FCN, og jeg glæder mig til turen, siger Andreas Maxsø. Landstræner Jess Thorup har netop forlænget sin kontrakt med DBU, så han også står i spidsen for U/21 landsholdet helt frem til slutrunden i 2017, og denne tur er først og fremmest koncentreret om at spotte de rigtige spillere til fremtidens hold. Derfor er FC Nordsjællands nuværende U/21 landsholdsspillere, David Jensen og Uffe Bech, heller ikke valgt til januars Tyrkiet-tur. Det landshold, der skal spille EM-slutrunden til sommer, består fortrinsvis af årgang 92 og 93, som Jess Thorup har set bort fra til denne vintertur. Men landstræneren lægger ikke skjul, at enkelte blandt boblerne her kan komme i betragtning til sommerens EM-slutrunde. Andreas Maxsø ser derfor også mest på perspektiverne fremadrettet: – Selvfølgelig kan man da drømme om EM-slutrunden til sommer, men der er en hel stribe stærke spillere fra udenlandske klubber, der har spillet fast på det hold. Så det er ikke noget, jeg tænker på lige nu. Jeg glæder mig bare over den her chance, og jeg vil gøre mit allerbedste for at vise, at jeg skal være en del af fremtidens U/21 landshold, siger Andres Maxsø Læs om U/21 landsholdets tur og se hele truppen HER