Maxsø nyder at være tilbage i midterforsvaret

Kategorier


Andreas Maxsø løb på banen mod Brøndby til sin favoritplads i centerforsvaret. (Foto: Boesenfoto.dk)

Maxsø nyder at være tilbage i midterforsvaret

– Pascal og jeg kender hinandens roller, og det betyder meget, siger Andreas Maxsø om det succesrige forsvarsspil mod Brøndby i søndags

Da FC Nordsjælland i søndags udspillede Brøndby på kryds og tværs i Farum Park, var det ikke kun offensiven, der imponerede. Også defensiven stod meget stærkt og holdt stort set Brøndby fra målchancer, selv om midterforsvaret bestod af de to kun 20-årige spillere af egen avl, Andreas Maxsø og Pascal Gregor. De var midterakse i forsvaret på det mandskab, der i forrige sæson sikrede FCN DM-guldet i U/19 Ligaen, og i sidste sæson fik de også en del kampe sammen i Superligaen som førsteårs seniorer. Men i denne sæson var det i de første 14 kampe kroaten Ivan Runje og Pascal Gregor, der dannede midterakse, indtil en karantæne til Ivan Runje i udekampen mod OB gav Maxsø favoritpladsen tilbage. Bortset fra tre kampe havde Andreas Maxsø også fået spilletid i alle de andre kampe men på flere forskellige pladser som midtbanespiller eller afløser som back: – Jeg spiller selvfølgelig gerne der, hvor der er brug for mig, men det er på pladsen i centerforsvaret, jeg føler mig bedst hjemme. Jeg ser mig selv som midterforsvarer, og når det gik så godt mod Brøndby, er det også fordi, Pascal og jeg kender hinandens roller så godt fra U/19 tiden. – Pascal løber meget op, og jeg tager tit duellerne. Og så spillede hele vores hold koncentreret og godt, så Brøndby kom ikke til ret meget. Jeg vil gerne være med til at sætte spillet op, og det synes jeg, fungerede fint mod Brøndby, siger Andreas Maxsø. Og sin unge alder til trods lader han sig ikke ryste af udsigten til at stå overfor Esbjergs bomstærke angriber Martin Pusic på mandag, hvis han får genvalg til startopstillingen: – Nej, jeg lader mig ikke påvirke af hvilken angriber, jeg står overfor, men man forbereder sig selvfølgelig på den enkelte angribers styrker, og Pusic har stor styrke i det hele. Så hvis jeg bliver valgt til startopstillingen igen i Esbjerg, gælder det om at være 100% klar på opgaven. Det skal man altid være, siger Andreas Maxsø, der er nogenlunde tilfreds med efteråret både på egne og holdets vegne: – Jeg havde håbet på at sikre en fast plads i startopstillingen fra denne sæsons start, men når det ikke er lykkedes, kan jeg alligevel glæde mig over at have fået OK med spilletid på forskellige positioner. Det har været fint nok. – Og vores pointhøst er også nogenlunde som håbet, men vi kunne godt have haft lidt flere point. Der er lidt pointtab, vi burde have indgået i nogle af de seneste kampe, siger Andreas Maxsø, der håber, at holdet kan fortsætte takterne fra Brøndby-kampen og også få point med sig hjem fra den svære kamp i Esbjerg.