Kurland: Det lange træk er vigtigst i U/17

Kategorier


U/17 træner Kasper Kurland instruerer ved træningen i Farum Park.

Kurland: Det lange træk er vigtigst i U/17

FC Nordsjælland er med helt i toppen af U/17 Ligaen men udvikling og træningslæring har fortsat højere prioritet end placeringen

FC Nordsjælland har haft et rigtig godt efterår i U/17 Ligaen, hvor de unge tigre toppede rækken inden sidste kamp før vinterferien. Den blev desværre tabt med 1-2 til Esbjerg på et sent sejrsmål, og dermed overtog vestjyderne førstepladsen julen over. Det er dog ikke noget, U/17 træner Kasper Kurland fokuserer så meget på: – Det er fint at være med i toppen, men det vigtigste er det lange træk med fokus på udvikling. Det vil altid være vigtigere end resultater for U/17 i FC Nordsjælland. Vi har her i efteråret set en tydelig fremgang, især i den mentale- og taktiske udvikling hos spillerne, og det glæder vi os over. – Vi har haft gavn af at have haft stor kontinuitet i truppen, og så er vi lykkedes fint med nogle omskolinger af spillere, så hele truppen har løftet sig og fungeret godt som hold. Det skal fortsættes i foråret, hvor fokus på stabilitet og træningslæring også vil være i højsædet, lyder det fra Kasper Kurland. FCN U/17 skal i gang med turneringen igen lørdag 7. marts ude mod AaB, og tigrene ser frem til et spændende forår. I forberedelsesfasen skal U/17 drengene i tur til Hamburg sammen med U/19 ligamandskabet den 24. januar, og der er også planlagt tre træningskampe mod svenske hold, så drengene får noget international erfaring. Desuden bliver der for U/17 drengene en træningskamp mod Hvidovres U/19 hold. Straks efter forårspremieren i Aalborg sætter FCN U/17 kurs mod Norditalien for at deltage i den stærke Arco Cup fra 9. til 16. marts, og i maj deltager FCN også i en turnering i Torino som forberedelse for næste sæsons U/17 mandskab, idet turneringen i Torino kun bliver med 1. års U/17 suppleret med spillere fra U/15.