FCN U/19 hærdes igen i Viareggio Cup

Kategorier


Souheib Dhaflaoui og Christian Køhler fejrer her én af efterårets mange sejre.

FCN U/19 hærdes igen i Viareggio Cup

Som forberedelse til et spændende forår deltager FCN igen i den store internationale ungdomsturnering i Italien i starten af februar

FC Nordsjællands talentudvikling prioriteres højt, og som en del af modningsprocessen for U/19 spillerne deltager FCN igen i år i Viareggio Cup i Norditalien i den første uge af februar. Den store internationale italienske turnering er altid en god ballast at få med sig til fodboldtilværelsen som senior, for her lærer de at begå sig under uvante forhold. De vil møde andre udfordringer end i hverdagen, og det klarer man kun med mental styrke. U/19 med trænerne Morten Karlsen og Søren Krogh gik ubesejret gennem efterårets 12 kampe, der har givet 10 sejre og to uafgjorte, hvilket også har resulteret i en førsteplads ved vinterpausen men i tæt parløb med FC Midtjylland i toppen af Ligaen. Cheftræner Morten Karlsen kan derfor også se tilbage med tilfredshed og fremad med forventninger: – Kortsigtet har vi haft et mål om at holde fokus på at optimere indsatsen i hverdagen, og at rykke sig både individuelt som spiller og som hold. Og på længere sigt har vi selvfølgelig også en drøm om, at det kan føre til DM-guld. – Men det vil blive for abstrakt, hvis placeringen er i fokus. Den skal komme som resultat af det knaldhårde arbejde i hverdagen, og jeg kan kun være tilfreds med drengenes indsats. Nogle rykker sig selvfølgelig mere end andre, men samlet har gruppen rykket sig meget. – De jager alle chancen for spilletid og yder optimalt for holdet. Den indstilling højner hele miljøet og er et privilegium for os trænere, siger Morten Karlsen. Som forberedelse til forårets strabadser ska FCN U/19 udover deltagelsen i Viareggio Cup i den første uge af februar også spille træningskampe mod 2. divisionshold, inden det går løs igen for alvor i U/19 Ligaen med en udekamp mod AaB lørdag 7. marts. I det hele taget har FCN mange udekampe i forårsprogrammet, hvor der venter 10 kampe frem mod sæsonafslutningen midt i juni: – De mange udekampe vil nok betyde, at vi vil blive udfordret mentalt af baneforholdene nogle steder. Men det har vi prøvet før og klaret, så det må vi bare forberede os på, og her er Viareggio Cup en god læring. Det ligner et tæt race mellem FCM og os, og vi gør alt for at være velforberedte, fastslår Morten Karlsen. Se stillingen i U/19 Ligaen HER og FC Nordsjællands kampprogram HER