En herlig nulløsning i Esbjerg

Kategorier


David Jensen havde en travl aften i Esbjerg og gjorde så glimrende, at det blev til endnu et clean sheet. (Foto: Boesenfoto.dk)

En herlig nulløsning i Esbjerg

Fantastisk arbejdsindsats og viljestyrke krydret med lidt mirakelredninger af David Jensen banede vejen for 0-0 i en meget svær udekamp

De allersidste kræfter blev pint ud af FC Nordsjællands hårdt kæmpende spillere, da det lykkedes at slutte sæsonen af med et point for 0-0 I Esbjerg. Set med tigerøjne var det en herlig nulløsning, for FCN kom voldsomt under pres, som kampen skred frem, og det var super mental styrke og vilje til at ofre alt, der hindrede vestjyderne i at vinde. Dermed slutter FCN også efteråret fint af efter en lille downperiode, og spillerne kan nu gå på en velfortjent ferie fra i morgen med 25 point på kontoen og en 5. plads i tabellen med mulighed for at kigge opad i foråret. De sidste to kampe har givet en velfortjent sejr hjemme over Brøndby og uafgjort i Esbjerg, hvor tigrene altid har det svært. Dermed er det sidste indtryk inden pausen meget opmuntrende. Kampen i Esbjerg blev også lige akkurat så svær – og måske lidt til – som forventet på forhånd. Begge hold forsøgte at lægge bagkæden højt, og det gav en masse duelspil, der sled hårdt på fysikken over 90 minutter. FCN startede rigtig godt og udfordrende, men efterhånden overtog vestjyderne initiativet og tilspillede sig mange målchancer. David Jensen i FC Nordsjællands mål måtte allerede i det 13. minut vise klassen første gang, da en hurtig omstilling fra Esbjergs side bragte Martin Pusic helt fri, men David Jensen reddede i flyvende stil (dagens detalje). Den bedste chance til FCN tilfaldt David Moberg Karlsson, der var med fra start for første gang, men desværre valgte svenskeren en dribling ind i banen i stedet for den direkte vej mod målet, og så blev han tacklet. På riposten fyrede Martin Vingaard et godt skud af, men Esbjerg-keeper Dubravka var på sin post. Efter ca. en halv times spil fik Esbjerg lagt et ekstra tungt pres i alle standardsituationer, og det brændte voldsomt på foran FCN-målet tre gange lige i rap, men FC Nordsjælland slap til pausen uden scoringer imod sig. Fra 2. halvlegs start kom Morten Nordstrand på banen i stedet for David Moberg Karlsson, og Kasper Lorentzen rykkede ud på højre fløj for at hjælpe med at skærme af, hvor Esbjerg havde været farligst. FCN kom ligesom i 1. halvleg godt fra start efter pausen, men efter en time blev hjemmeholdet igen nærgående. Tre gange måtte David Jensen diske op med små mirakelredninger for at vifte bolden over mål. Først på et hovedstød fra Eddi Gomes, et lumsk skud fra Mikkel Vestergaard og en flugter fra Casper Nielsen. Og resten af holdet hjalp FCN-keeperen med at afvise det ene indlæg efter det andet, indtil det ene point var fightet med hjem ved sidste dommerfløjt. Kampens gang minut for minut: Se HER Lagde du mærke til: At FCN måtte spille kampen uden topscorer Uffe Bech, der på grund af en overbelastningsskade i maveregionen måtte opgive at deltage i efterårets sidste kamp. Det gav den unge svensker David Moberg Karlsson chancen i startopstillingen for første gang. At FCN igen stillede med de to unge midterforsvarere af egen avl, Andreas Maxsø og Pascal Gregor, som makkerpar centralt i forsvaret. Ligesom sidst mod Brøndby lykkedes det at holde modstanderne fra at score, og det banede vejen for den første målløse kamp i de 35 opgør mellem Esbjerg og FCN. Dagens detalje: Målmand David Jensen var ikke blot FC Nordsjællands redningsmand i flere prekære situationer, men han stod også for dagens detalje, da han i det 13. minut afværgede en oplagt scoring fra Superligaens topscorer Martin Pusic. En skudfinte bragte Esbjerg-angriberen i en gunstig position, men i flyvende stil lykkedes det alligevel David Jensen at blokere skuddet med foden højt oppe i luften. Hørt på spillergangen: Målmand David Jensen: – Det var vist én af mine bedre kampe, og det er selvfølgelig dejligt at kunne bidrage med nogle kampafgørende redninger. Indskiftede Morten Nordstrand: – Vi gør alt, hvad vi kan, men Esbjerg er gode, og vi er heldige med at få det ene point. Vi er lidt tunge i det til sidst. Cheftræner Ólafur Kristjánsson: – Vi manglede noget ro på opspillet, og vi fandt ikke rum at spille i. Derfor kom vi ikke i de offensive positioner, der kunne gøre os farlige, men faldt længere og længere tilbage på banen. Når man ikke kan vinde, må man være tilfreds med uafgjort som det næstbedste. Statistisk set: Boldbesiddelse:
Esbjerg: 53% – FCN: 47%
Skud:
Esbjerg: 14 – FCN: 5
Skud på mål:
Esbjerg: 7 – FCN: 1
Hjørnespark:
Esbjerg: 8 – FCN: 2 Matchfacts:

Superligaen, 17. runde, 8. december 2014 

Esbjerg-FCN 0-0
Tilskuere: 5.150 tilskuere
Dommer: Michael Tykgaard
Advarsler: Eddi Gomes og Magnus Lekven, Esbjerg, samt Martin Vingaard, Joshua John og Søren Christensen, FCN.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 David Jensen
3 Pascal Gregor
4 Andreas Maxsø
5 Anders “AC” Christiansen
8 Patrick Mtiliga
10 Martin Vingaard (ind i 82. minut 13 Oliver Thychosen)
12 Joshua John
15 David Moberg Karlsson (ind i 46. minut 11 Morten Nordstrand)
17 Søren Christensen
20 Kasper Lorentzen
23 Mario Ticinovic (ind i 90. minut 2 Ivan Runje)
På bænken uden at komme ind:
16 Alex Runarsson
27 Mathias Hebo
18 Emiliano Marcondes
28 Nicklas Mouritsen