Ny innovativ talentudvikling hos FCN

Kategorier


FCN ungdomsspillere i gang med akademi-træning foto: fcn.dk

Ny innovativ talentudvikling hos FCN

FC Nordsjælland og eye4TALENT har indgået en aftale om at teste en ny innovativ talentudviklingsplatform, som skal være med til at effektivisere, kvalitetssikre og accelerere talentudviklingen i klubben.

Jan Laursen fra den sportslige ledelse udtaler:

– Talentudvikling er et område, som er enormt vigtigt for os, og et område hvor vi har investeret rigtig mange penge og ressourcer igennem de sidste mange år. Heldigvis har vi også udklækket mange gode spillere, og vores U/hold er med omkring topplaceringerne år efter år, og det vil vi selvfølgelig gerne forsætte. Vi har altid været en klub, der går nye veje og tænker i helt nye baner, og derfor ser vi dette som en naturlig del af vores måde at udvikle talenter på, fortæller Jan Laursen.

FC Nordsjælland vil sammen med eye4TALENT udvikle et FCN spillerunivers, baseret på eye4TALENTs platform, hvor spillere kan tilgå deres udviklingsplan online via mobil eller computer. Her vil det være muligt at analysere egne præstationer fra træning og kamp, samt have en løbende dialog med deres træner via en særlig feedback funktion. Spillerne vil kunne indhente viden om klubbens spillestil, fysisk træning, fysioterapi, kost, tekniske detaljer og mental træning med henblik på at kunne lave deres egne planer for disse områder.

– I FC Nordsjælland er det vigtigt at spillerne også selv tager ansvar for deres egen læring, for på den måde bliver man også mere læringsvillig og parat til at ville udvikle sig. Netop den tankegang er en central del hos eye4TALENT og dermed vil deres talentudviklingsplatform være med til at understøtte spillernes eget ansvar for læring og det vil give vores trænere og ledere unikke måder at give vores spillere feedback på, siger Jan Laursen om den nye talentudviklingsplatform.

FCN har i samarbejde med eye4TALENT allerede testet flere af platformens muligheder med klubbens ungdomsspillere, og det forventes, at der løbende vil blive føjet endnu flere muligheder til dette univers således, at udviklingen af klubbens talenter altid er nytænkende og passende til klubbens værdier. FCN kommer også til at gøre brug af eye4TALENTs online scoutingsystem til unge spillere, som giver klubben et unikt overblik over scoutede spillere, og den online platform gør det nemt at tilgå og dele blandt klubbens trænere og scouts.