De unge tigre savner lidt mere skarphed

Kategorier


Adam Örn Arnarson fik sin første kamp i FCN-trøjen, og den kun 19-årige islænding leverede en fin indsats i sin debut.

De unge tigre savner lidt mere skarphed

Trods en god fight med mange nye på holdet måtte FCN se sig slået af OB med 1-0 i Odense

Det var et ganske omorganiseret hold, FCN måtte stille med i udekampen mod OB. Udover de fire mand i karantæne, måtte træner Ólafur Kristjandsson også se bort fra en skadet Joshua John. Dertil kom, at Uffe Bech og David Moberg Karlsson mødte for sent ind til kampen og derfor blev henvist til bænken fra start. Med så store ændringer i startformationen var det derfor ikke nogen overraskelse, at FCN startede lidt afventende og lod fynboerne om at have bolden meget af tiden i 1. halvleg. I den første halve time lykkedes det fint at holde OB fra store målchancer, men så kom der pludselig tre af slagsen i hurtig rækkefølge. Føst headede Lasse Krüger heldigvis lige forbi mål på en oplagt hodvedstødschance, og da Martin Spelmann slap alene igennem prøsterede David Jensen en flot redning med en fodparade. Det gjorde David Jensen igen kort efter i det 34. minut på et forsøg fra nært hold af en fri Vladimir Dvalishvili, men desværre fik georgieren lige akkurat drejet riposten i det tomme mål til 1-0. FCN skabte selv kun en enkelt målchance i 1. halvleg, da Søren Christensen lavede fint overlap og fik bolden fra Oliver Thychosen, men Marcus Ingvartsens afslutning blev blokeret i skudøjeblikket. Efter pausen virkede FCN dog anderledes fokuseret på at komme frem til afslutninger. Spillet blev flyttet længere frem på banen, fordi der blev holdt bedre fast i bolden og investeret mere i duellerne. Det gav chancer i begge ender af banen. FCN udfordrede igen med et godt løb til baglinjen af Søren Christensen på stikning fra Thychosen, men desværre nåede Emiliano Marcondes ikke frem til indlægget foran det tomme mål. Efter en lille times spil kom både Uffe Bech og David Moberg Karlsson på banen, og FC Nordsjællands absolut bedste mulighed for udligning kom i det 66. minut, da Uffe Bech slap fri på en god fremlægning af Adam Örn Arnarson, der spillede en glimrende kamp som højre back i sin debut for FCN. Desværre valgte Uffe Bech at prøve en bold ind mod Karlsson i stedet for at  afslutte selv, men afleveringen lå bag den svenske angriber. Mod slutningen pressede FCN hårdere og hårdere på mod det fynske mål, og en udligning havde bestemt ikke været ufortjent. Det blev dog ved nærved og næsten på afslutninger fra Uffe Bech, Kasper Lorentzen og til allersidst Anders “AC” Christiansen. OB havde dog også flere farlige chancer i omstillingsspil. Trods en god indsats – især i 2. halvleg – måtte de unge tigre igen gå målløse fra banen, og de skal have skarpslebet kløerne lidt. For FCN venter nu to meget vigtige kampe, inden der er vinterferie, og der skal nogle point på kontoen nu. Helst allerede med en sejr over Brøndby på søndag hjemme i Farum Park, hvor alle fire karantæneramte spillere kan være med igen og måske også Joshua John. Det er efterårets sidste kamp i Farum Park, og har du ikke købt billet endnu, kan du gøre det HER  Kampens gang minut for minut: Se HER Lagde du mærke til: At FC Nordsjælland igen stillede med et mandskab med en gennemsnitsalder på kun ca. 23½ år. Af de 11 spillere i startopstillingen var kun de tre født før 1992. Og alle tre indskiftede er også født efter 1992. At Adam Örn Arnarson spillede hele kampen som højre back i sin debut med tigeren på brystet. Den kun 19-årige islænding kom til FCN i august måned, og han viste sig fornemt frem i sin første kamp. For både Marcus Ingvartsen og Oliver Thychosen var det første kamp i startopstillingen i denne sæson, og Mathias Hebo kom i 2. halvleg ind til sin kun anden Superligakamp. Hørt på spillergangen: FC Nordsjællands nybagte landsholdsspiller Anders “AC” Christiansen var skuffet over nederlaget: – Det er irriterende at stå her som taber, når vi skaber chancer nok til at få point med herfra. Jeg ved ikke, om deres sejr er retfærdig eller ej, men jeg synes, at vi især i 2.halvleg får skabt muligheder nok til en udligning. Statistisk set: Boldbesiddelse:
OB: 53% – FCN: 47%
Skud:
OB: 19 – FCN: 11
Skud på mål:
OB: 7 – FCN: 3
Hjørnespark:
OB: 5 – FCN: 4 Matchfacts:

Superligaen, 15. runde, 23. november 2014 

OB-FCN 1-0 (1-0)
Tilskuere: 5.927 tilskuere
Dommer: Peter Kjærsgaard-Andersen
Advarsler: Azer Busuladzic, OB, samt Patrick Mtiliga og Kasper Lorentsen, FCN.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 David Jensen
3 Pascal Gregor
4 Andreas Maxsø
5 Anders “AC” Christiansen
8 Patrick Mtiliga
13 Oliver Thychosen (ind i 56. minut 7 Uffe Bech)
17 Søren Christensen
18 Emiliano Marcondes (ind i 77. minut 27 Mathias Hebo)
20 Kasper Lorentzen
30 Marcus Ingvartsen (ind i 60. minut David Moberg Karlsson)
31 Adam Örn Arnarson
På bænken uden at komme ind:
16 Alex Runarsson
24 Kamal issah
28 Nicklas Mouritsen
29 Johannes Ritter