AC nr. 24 på FC Nordsjællands Wall of Fame

Kategorier


Anders “AC” Christiansen spillede 1. halvleg mod Rumænien i sin landsholdsdebut og leverede en fin præstation. (Foto: Boesenfoto.dk)

AC nr. 24 på FC Nordsjællands Wall of Fame

Anders “AC” Christiansen fik en fin debut på Danmarks A-landshold mod Rumænien. Han spillede 1. halvleg og efter pausen kom Uffe Bech på banen

Som efterindkaldt til Danmarks A-landsholdstrup til testkampen i aftes i Rumænien var det lidt af en overraskelse, at Anders “AC” Christiansen fik sin debut i startopstillingen. Men det klarede FC Nordsjællands midtbanedynamo fint. AC spillede med ro og vanlig boldsikkerhed i de 45 minutter, han fik i sin første optræden i Danmarks fornemste nationaldragt. Fra 2. halvlegs start kom Uffe Bech på banen til sin tredje landskamp, men efter en målløs og chancefattig 1. halvleg, blev det danske spil meget rodet efter pausen med stribevis af udskiftninger, og så vandt Rumænien venskabskampen med 2-0. FC Nordsjælland fejrer sine landsholdsspillere med en plads på Wall of Fame i AL-Bank Lounge i Farum Park, og her får Anders “AC” Christiansen nu plads som den 24. spiller, der gennem klubbens korte historie har repræsenteret FCN på diverse A-landshold. Uffe Bech kom på tavlen i oktober som nr. 23. FCN har også haft målmand David Jensen afsted med U/21 landsholdet, hvor han vogtede buret for Danmark i hele kampen i Tjekkiet i fredags. Danmark spillede 2-2 mod Tjekkiet, der til sommer er vært for EM-slutrunden for U/21 landshold. Mandag aften viste Danmark igen styrke med en 1-0 sejr over Italien, der ligesom Danmark er mellem de otte nationer i sommerens slutrunde. David Jensen sad på bænken i den kamp. Udover disse landsholdspillere har FCN også haft tre spillere afsted i national tjeneste med U/19 landsholdet i Portugal, hvor fire nationer dystede om to pladser videre til eliterunden. Danmark vandt de to første kampe men tabte uheldigt i den sidste til værterne fra Portugal, men det var nok til den vigtige andenplads for danskerne. Fra FCN deltog Mads “Mini” Pedersen, Mathias Jensen og Masrcus Ingvartsen, der alle fik masser af kamptid. FC Nordsjælland havde også to af sine årgang 99 spillere med på Danmarks U/16 landshold, der har spillet to venskabskampe mod Ukraine. Nicklas Strunk Jakobsen spillede med i dem begge, og Magnus Finne Wørts i den første kamp. De 24 navne på Wall of Fame med land og år for første landskamp som repræsentant for FCN på diverse A-landshold: Yoshikatsu Kawaguchi – Japan – 2003
Dzevdet Sainoski – Makedonien – 2003
Heath Pearce – USA – 2005
Francis Dickoh – Ghana – 2005
Joseph Kamwendo – Malawi – 2006
Morten Nordstrand – Danmark – 2007
Issey Nakajima-Farran – Canada – 2007
Andreas Dahl – Sverige – 2008
Patrice Bernier – Canada – 2008
Thomas Kristensen – Danmark – 2008
Martin Bernburg – Danmark – 2008
Michael Parkhurst – USA – 2009
Andreas Bjelland – Danmark – 2010
Bajram Fetai – Makedonien – 2010
Pierre Bengtsson – Sverige – 2011
Bryan Oviedo – Costa Rica – 2011
Jores Okore – Danmark – 2011
Tobias Mikkelsen – Danmark – 2011
Mikkel Beckmann – Danmark – 2011
Nicolai Stokholm – Danmark – 2012
Kasper Lorentzen – Danmark – 2012
Patrick Mtiliga – Danmark – 2012
Uffe Bech – Danmark – 2014
Anders ”AC” Christiansen – Danmark -2014