Værd at vide før dagens kamp i Farum Park

Kategorier


Publikum i Farum Park har haft masser at juble over i denne sæson med to scoringer af FCN i hver kamp i gennemsnit. (Foto: Rie Neuchs)

Værd at vide før dagens kamp i Farum Park

FC Nordsjælland spiller i dag kl. 19:00 hjemme mod de danske mestre fra AaB. Her er lidt statistiske vinkler på den spændende Superligakamp.

VIDSTE DU AT… …sidst AaB gæstede Farum Park sejrede nordjyderne med 4-2 i en fantastisk underholdende kamp, hvor AaB for alvor understregede sin kandidatur til DM-titlen. Men det er så også den eneste sejr, AaB har over FC Nordsjælland i præcis fire år nu. …samlet set er det meget lige mellem de to hold. FCN og AaB har mødt hinanden 37 gange med 12 sejre til FCN, 13 til AaB og 12 uafgjorte kampe. Paradoksalt nok har FCN den bedste statistik i Aalborg, mens nordjyderne har været bedst i Farum Park. …i de seneste tre sæsoner har FCN haft et klart overtag både ude og hjemme med 7 sejre, 2 uafgjorte og kun det ovennævnte nederlag i de 10 kampe, når 2-1 sejren i Aalborg i denne sæson også tælles med. …FCN havde den yngste start 11’er i hele Superligaen i sidste spillerunde. 24 år og 198 dage var gennemsnitalderen på de 11 startende tigre mod SønderjyskE, der havde en gennemsnitalder mere end 4 år højere. Næstyngste start 11’er havde Brøndby med 24 år og 318 dage, mens FC Vestsjælland toppede aldersmæssigt med 29 år og 40 dage i snit. …fire af FC Nordsjællands spillere har været på banen i samtlige 990 minutter i denne sæson. Det er David Jensen, Pascal Gregor, Ivan Runje og Martin Vingaard. Desuden har Uffe Bech og Mario Ticinovic spillet med i alle 11 kampe, mens Joshua John, Søren Christensen, Anders ”AC” Christiansen og Patrick Mtiliga alle har deltaget i 10 kampe. …dagens dommer, Jens Maae, er i gang med sin tredje sæson i Superligaen, og allerede i sidste sæson blev han kåret til årets dommer. Han er kun 32 år og dømmer i dag for første gang i denne sæson en kamp med FC Nordsjælland som den ene deltager. …FCN kun én gang tidligere har haft 20 point efter de første 11 spillerunder. Det var tilbage i sæsonen 2006/07, hvor den samlede pointhøst blev på 57, og det rakte kun til en 5. plads i den sæson. …AaB kommer til Farum Park med ny selvtillid efter en imponerende 3-0 sejr over Dinamo Kiev i Europa League torsdag aften.